Uutiset

SDP ja keskusta petrasivat HS:n gallupissa

Hallituspuolueiden keskustan ja SDP:n kannatus on kääntynyt nousuun tuoreimmassa Helsingin Sanomien gallupissa. Kuvassa Sanna Marin ja Katri Kulmuni ja Maria Ohisalo sekä Li Andersson.
Hallituspuolueiden keskustan ja SDP:n kannatus on kääntynyt nousuun tuoreimmassa Helsingin Sanomien gallupissa. Kuvassa Sanna Marin ja Katri Kulmuni ja Maria Ohisalo sekä Li Andersson. Kuva: Joel Maisalmi

Hallituspuolueiden keskustan ja SDP:n kannatus on kääntynyt nousuun tuoreimmassa Helsingin Sanomien gallupissa.

Keskustan kannatus on 12,0 prosenttia, ja nousua edellisestä mittauksesta tuli 0,5 prosenttiyksikköä. Kolmanneksi suosituin puolue SDP petrasi edellisestä HS:n gallupista 1,2 prosenttiyksikköä. Sitä kannattaa nyt 16,3 prosenttia äänioikeutetuista.

Suosituin puolue on yhä oppositiossa oleva perussuomalaiset 22,4 prosentin kannatuksella. Toiseksi suosituinta puoluetta, niin ikään oppositiossa istuvaa kokoomusta kannattaa 17,3 prosenttia äänioikeutetuista. Molemmat ottivat hieman takapakkia edellisestä mittauksesta.

Kantar TNS haastatteli gallupiin 2  200 ihmistä 19. tammikuuta  –  14. helmikuuta. Virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Menot