Uutiset

SDP sinetöi itselleen pitkän oppositiotien

SDP on laatinut niin järjettömän maahanmuutto-ohjelman, että puolueen mahdollisuus oppostitioasemansa siivittämään vaalivoittoon katoaa kuin tuhka tuuleen. Ohjelma nimittäin myötäilee vain ja ainoastaan järjestäytyneen SAK-työväen etua.

Äänestäjien enemmistö ei ole hyväosaisia SAK-laisia, vaan köyhiä pätkätyöllistettyjä, työttömiä, maan rakoon painettuja opiskelijoita ja kaikesta osattomaksi jääviä pieneläkeläisiä.
Samantien voisi lopettaa koko puolueen tai muuttaa sen nimen suoraan SAK:ksi.

Maahanmuuton ongelma ei ole se, että maahan tulee ammattitaitoisia työntekijöitä. Jos he kilpailevat suomalaisten kanssa osaamisella, se on ihan oikein. Mutta jos he kilpailevat palkkajärjestelyillä, sekin on oikein siihen saakka, kun se johtaa suomalaisen yhteiskunnan tervehtymiseen. Jos se johtaa riistäjän yksipuoliseen rikastumiseen, se ei ole enää silloin oikein. Tämä ei silti ole lainkaan se ongelma, joka suomalaista maahanmuuttoa vaivaa. Työvoiman hyväksikäyttötapausten hoitamiseen meillä on jo vuosikymmenet ollut toimiva koneisto, ei siihen tarvittaisi erillistä maahanmuutto-ohjelmaa.

Sen sijaan SDP:n maahanmuutto-ohjelma hyväksyy täysin nykymenon siltä osin kuin se on ns. humanitaarista maahanmuuttoa. Demareiden maailmassa Suomeen ei saisi tulla yhtään työssäkäyvää ulkomaalaista, mutta sen sijaan sosiaaliturvan varassa elävät ovat aina tervetulleita.

SDP:n nerokas linja johtaisi siihen, että sosiaalitukien varassa elävät lisääntyisivät, mutta intialainen insinööri jäisi ulkopuolelle. Ei liene kovin vaikea arvata, kummasta maahanmuuttajaryhmästä olisi oikeasti enemmän hyötyä Suomelle ja suomalaisille?

Demarien oppositiotiestä taitaa tulla pitkä ja kivinen. Voittaako työväenliikkeen perinteinen demagogiikka kaiken järjen? Puolue ei näe, mikä oikeasti tuhoaa Suomen. Vai eikö sillä ole teille mitään väliä, kunhan SAK-juurinen vaalikarja säilyy? Kukaan muu ei sitten säilykään.

Richard Järnefelt

Helsinki