Uutiset

Sdp:n Antti Lindtman ihmettelee: Hallitus ei uskalla mitata luottamustaan eduskunnassa

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ihmettelee, miksi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tuo sote- ja maakuntauudistuksen lykkääntymisen eduskuntaan keskiviikkona pääministerin ilmoituksena eikä hallituksen tiedonantona.

Vielä maanantai-iltana Sipilä lupaili A-studiossa tiedonantoa, jonka jälkeen hallituksen luottamuksesta äänestettäisiin eduskunnassa. Sen sijaan pääministerin ilmoitus ei pääty luottamusäänestykseen.

– Näyttää siltä, että hallituksessa on pasmat sekaisin eikä se uskalla mitata luottamustaan eduskunnassa, Lindtman sanoi tiistaina puoliltapäivin eduskunnassa toimittajille.

Koska hallitus joutui perääntymään, Lindtmanin mukaan ei saada tietää, ovatko kaikki hallituksen eduskuntaryhmät sote-uudistuksen takana näiden käänteiden jälkeen.

– Pääministerin ilmoitus on pelkkä keskustelu, joka ei pääty luottamusäänestykseen. Siksi ei saada tietää, onko esimerkiksi kokoomuksen ryhmä uusien sote-suunnitelmien takana.

Lindtmanin mukaan oppositio odottaa nyt hallituksen seuraavaa liikettä.

– Parasta olisi ollut, että tästä olisi seurannut luottamusäänestys.

Lindtmanin mukaan hallitus on nyt viemässä eteenpäin sote-uudistusta, jolla ei ole kansalaisten tukea ja nyt on epäselvää, onko sillä edes hallituspuolueiden eduskuntaryhmien oma tuki.

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic