fbpx
Uutiset

Sdp:n eduskuntaryhmä ei käsittele sairaalaan joutuneen al-Taeen asiaa ennen kuin hän on toipunut

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoo, että viime viikot ovat olleet erittäin kovia kansanedustaja Hussein al-Taeelle ja sairaalahoitoon joutuminen liittyy siihen. Kyse on Lindtmanin mukaan inhimillisten voimavarojen riittävyydestä.
Kansanedustaja Hussein al-Taee on joutunut sairaalahoitoon ja jää eduskunnasta sairauslomalle. Kuva: Mauri Ratilainen
Kansanedustaja Hussein al-Taee on joutunut sairaalahoitoon ja jää eduskunnasta sairauslomalle. Kuva: Mauri Ratilainen

Sdp tiedotti torstaina, että kansanedustaja Hussein al-Taee on ollut tiistaista 30.4. asti sairaalahoidossa. Al-Taee jää sairauslomalle 2.5. alkaen. Sairausloman kestosta tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.

Lindtman korosti torstaina eduskunnassa, että al-Taee ei osallistu sairauslomansa aikana eduskunnan työhön, vaan keskittyy paranemisiin.

– Tämä tarkoittaa myös sitä, että eduskuntaryhmä käsittelee asiaa vasta sen jälkeen, kun al-Taee on saanut itsensä kuntoon.

Lindtman kommentoi vain hyvin niukasti al-Taeen terveydentilaa.

– Kun on kyse ihmisten, myös kansanedustajien terveystiedoista, niin ne kuuluvat yksityisyydensuojan piiriin. On oma valinta, paljonko niitä avataan. Katsotaan mitä voidaan myöhemmin hänen terveydentilastaan kertoa. Odotamme itsekin lähiaikoina lisätietoa, myös poissaolon pituudesta.

Kansanedustaja al-Taee on joutunut kohun keskelle, koska hän on julkaissut Facebookissa muun muassa homoja, juutalaisia, sunnimuslimeita, kurdeja ja somaleita halventavia kirjoituksia. Hän tunnusti maanantaina kirjoittaneensa tekstit ja pyysi niitä anteeksi sekä puolueelta että edelliseltä työnantajaltaan, konfliktinratkaisujärjestö CMI:ltä.

Myös poliisi selvittää parhaillaan al-Taeen kirjoituksia. Valtakunnansyyttäjä pyysi torstaina poliisia selvittämään, onko al-Taeen kirjoituksista syytä aloittaa esitutkinta.

– Tässä vaiheessa haluamme antaa työrauhan poliisille, Lindtman totesi.

Menot