Uutiset

Sebastian Tynkkynen: Terhon tukijat Soinin lähipiiriä

Perussuomalaisten nuorten entinen puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen (ps.) odottaa, että europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) kertoo alle viikon kuluessa, lähteekö tämä tavoittelemaan perussuomalaisten puheenjohtajuutta.

– Toivon koko sydämestäni Halla-ahon lähtöä kisaan. Kaipaan sitä, että perussuomalaiset saataisiin oikeasti kytkettyä oikeistopopulistiseen virtaukseen, jossa ei olla pelkästään EU-kriittisiä, vaan EU-vastaisia, Tynkkynen sanoo.

Puheenjohtajakisaan lähtenyt Sampo Terho edustaa Tynkkyselle ainoastaan EU-kriittisyyttä, kun taas Halla-aho edustaa EU-vastaisuutta.

Tynkkyselle ei riitä se, että Sampo Terho sanoi olevansa avoin EU-kansanäänestyksen ottamiselle puolueen eduskuntavaaliteemaksi vuonna 2019.

– Sehän lukee meidän eurovaaliohjelmassamme, että kansanäänestys järjestetään vuoteen 2017 mennessä, joten ihmettelen, että miksi siitä pitää erikseen edes päättää. Sampo Terho luistaa siitä puhumalla, että kansanäänestyksestä voidaan keskustella. Mutta kun se on meidän ohjelmassamme jo olemassa, ei ole mitään syytä, miksi siitä pitäisi livetä, Tynkkynen sanoo viime eurovaalien ohjelmaan vedoten.

Sebastian Tynkkyselle ei tullut yllätyksenä, että eduskunnan puhemies Maria Lohela (ps.) ilmoittautui heti Sampo Terhon tukijaksi.

– Oikeastaan kukaan Terhon tukijaksi ryhtynyt ei tullut yllätyksenä. 

Jussi NiinistöSimon Elo ja Tiina Elovaara  ovat Timo Soinin lähipiiriä ja haluavat, että nykyinen asetelma säilyy.

Kysymykseen Halla-ahon kampanjaorganisaatiosta Tynkkynen ei halua vastata. Kansanedustajista Jussi Halla-ahon kannattajia ovat muun muassa Juho EerolaJari RonkainenLaura HuhtasaariOlli Immonen ja Sami Savio.

– Maahanmuuttopolitiikasta halutaan vielä nykyistä tiukempaa, mitä kokoomus ja keskusta ovat hallituksessa jarrutelleet. Timo Soini ei ulkoministerinä ole pystynyt hoitamaan puheenjohtajan tehtävää riittävällä tavalla. Myös puoluesihteeriin on ollut aika lailla pettymystä kentällä, Tynkkynen arvostelee.

Tynkkysen mukaan puoluejohdon ei pidä lähteä ulkoisen paineen takia tuomitsemaan puolueen jäsenen esittämää maahanmuuttokritiikkiä, jos se edustaa puolueen linjan mukaista näkemystä.

– Rasistipalloa ei silloin kannata lähteä potkimaan, Tynkkynen sanoo.

 

Päivän lehti

6.6.2020