Uutiset

Seifulla ja Kujala jylläsivät Virossa

Hämeenlinnalaisen kamppailulajiseura Kushin-Kanin potkunyrkkeilijät, karatekat ja brasilialaisen ju-jutsun harrastajat ovat aloittaneet kilpailu- ja toimintavuotensa vauhdikkaasti. Alkuvuosi on pitänyt sisällään kansainvälisiä kilpailuja ja tekniikkaseminaareja sekä Hämeenlinnassa että maailmalla.

Kushin-Kanin potkunyrkkeilijät Shamil Seifulla ja Pyry Kujala ottivat kaksi kultaa viikonloppuna pidetyissä Baltic Open -kilpailuissa Tallinnassa. Kisoissa oteltiin full contact -, low kick – ja K-1 -otteluluokissa. Kovatasoisissa kisoissa oli yli sata osanottajaa Virosta, Venäjältä, Saksasta, Tanskasta, Norjasta ja Suomesta.

Kushin-Kanin Shami Seifulla voitti lauantai-illan televisioidussa gaalatapahtumassa miesten full-contact -otteluluokan sarjassa alle 75 kiloa Saksan Dominic Dellermanin selvästi tuomariäänin 3–0. Seifulla oli vastustajaansa selvästi edellä kaikilla ottelun osa-alueilla, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Erityisesti hämeenlinnalaisten vahvat potkut olivat myrkkyä saksalaisen suojaukselle.

Seuraavaksi Seifulla ottelee ammattilaisottelun ulkomailla.

Miesten low kick -otteluluokassa sarjassa alle 63,5 kg Kushin-Kanin Pyry Kujala voitti kolmen erän lyönti-potkumylläkässä Vantaan Kamppailukeskuksen Korede Lawrencen lopulta selvästi tuomariäänin 3–0.

– Molemmat miehet ovat tässä painosarjassa viime vuoden Suomen mestareita, Pyry full contact – ja Korede low kick -luokassa. Nyt kun Pyry on vaihtanut luokkaa, antoi ottelu mielenkiintoiset lähtökohdat muun muassa huhtikuun SM-kilpailuja sekä tulevia arvokisavalintoja silmällä pitäen, sanoi kumpaakin kushinkanilaista valmentava Annu Riekkola tyytyväisenä.

Heikkarille karaten …5. dan Japanista

Kushin-Kanin puheenjohtaja ja karateka Harri Heikkari vieraili Japanin Karateliiton JKF:n Wadokai-sektorin tekniikkaseminaarissa Tokiossa. Ohjelmassa oli viikko harjoittelua aamusta iltaan. Seminaarin päätteeksi lauantain graduointitilaisuudessa hän suoritti sekä 5. asteen mustan vyön vyöarvon että Japanin Karateliiton 3. asteen ohjaajalisenssin.

Testissä oli tiukat kriteerit. 25 eurooppalaisesta vyökokelaasta vain kuusi läpäisi testin. Ohjaajalisenssikokeessa seula oli vielä tiukempi, sillä vain kaksi yrittäjää seitsemästätoista läpäisi testin. Ohjaajalisenssi oikeuttaa Japanin Karateliiton hyväksymien vyöarvojen myöntämiseen kotimaassa. Kyseinen lisenssi on harvinainen Euroopassa, ja Suomessa niitä on Heikkarin lisäksi vain toisella kushinkanilaisella Jari Niemisellä.

Kushin-Kanin brasilialaisen ju-jutsun harrastajat ovat saaneet huippuvalmennusta, kun lajin moninkertainen maailmanmestari Michael Langh on ollut vetämässä heille harjoitusleiriä. Leiri on lähtölaukaus kevään kilpailukaudelle joka päättyy toukokuussa pidettäviin SM-kilpailuihin. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.4.2020