Uutiset

Seifulla ryöstettiin kahdesti Ugandassa

Shamil Seifulla palasi sunnuntaina Hämeenlinnaan Ugandan reissultaan, jota voi luonnehtia vähintään värikkääksi.

Seifulla otteli viisieräisen ammattilaisten potkunyrkkeilymatsin paikallista tähteä Abu Kikenwaa vastaan Ugandan pääkaupungissa Kampalassa.

– Tuli 2–1-tappio, vaikka varmasti oikeasti voitin ottelun. Kärsin järkyttävästä tuomaripelistä. Ei siellä olisi voinut voittaa kuin tyrmäämällä. Iskin kaverin kaksi kertaa lattiaankin, mutta eivät tuomarit laskeneet hänelle edes lukua. Vastustajan pää oli varmasti kipeä. Ainakin minun käteni olivat, Seifulla kertoi.

Full contackt -ottelu käytiin 78,1 kg:n sarjassa.

– Puntarin mukaan painoin kuitenkin 67,5 kiloa. Heittoa oli kymmenen kiloa, hämeenlinnalainen Kushin-Kanin ottelija hymähti.

– Minut ryöstettiin siellä kaksi kertaa, kun kaulakoruni varastettiin, hän jatkoi.

Potkunyrkkeily on Ugandassa nousussa. Seifullaa ja vaasalaista Jarkko Jussilaa haastateltiin ennen otteluita televisiossa. Katsomossa oli myös suomalaiskannattajia.

– Muuten reissu oli kyllä hieno kokemus – ja ruoka siellä oli hyvää. Yhdistimme matkalla urheilun ja hyväntekeväisyyden. Kävimme orpokodissa lahjoittamassa lapsille leluja. Pienin lapsi siellä oli puolentoista kuukauden ikäinen vauva, joka oli jätetty kadulle.

Jussila tyrmäsi

Vaasalainen Jarkko Jussila ei jättänyt mitään tuomaripelin tai sattuman varaan omassa ottelussaan. Hän tyrmäsi ugandalaisen vastustajansa Sharis Bukenyan viidennessä erässä 64,5 kg:n sarjan full contackt -kamppailussa ja sai WKF-liiton Intercontinental-tittelin itselleen.

– Jarkko oli ylivoimainen, mutta hänenkin ottelussaan tuomarit yrittivät vetää kotiinpäin. Jarkko käytti vastustajaansa maassa jo toisessa erässä. Ugandalainen oli sen verran sekaisin, että ottelu olisi pitänyt keskeyttää silloin. Ikinä aikaisemmin en ole nähnyt sellaista tuomarityöskentelyä kuin siellä, Seifulla kommentoi.

Seifullan jatkosuunnitelmat ovat vielä jonkin verran auki.

– Olen ajatellut ottaa seuraavaksi perinteisen nyrkkeilyottelun, mutta en tiedä koska. Potkunyrkkeilyn maailmancupia on tarkoitus kiertää keväällä. Iso ammattilaisottelukin on ehkä tulossa, mutta se ei ole vielä varma juttu, hän selvitti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020