Uutiset

Seinäjoella kotinsa ja avovaimonsa polttanut perheenisä joutui pakkohoitoon – liekeistä pelastuneille lapsille kärsimyskorvaukset

Syyttäjä vaati kotinsa bensiinillä valelleelle ja sytyttäneelle miehelle tuomiota avopuolison murhasta, mutta Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus päätyi törkeään kuolemantuottamukseen. Mies jätetään tuomitsematta rikoksista syyntakeettomana, ja hän joutuu pakkohoitoon. Tapahtumahetkellä syksyllä 2017 kotona olivat myös perheen pienet lapset.
Perheenisä sytytti omakotitalonsa tuleen bensiinillä Seinäjoella viime vuoden syksyllä. Avovaimo kuoli, tytär sai aivovamman ja poika traumoja. Kuva: Kari Löfhjelm

Seinäjoella kotinsa viime vuoden syksyllä polttanut noin 50-vuotias perheenisä on tuomittu syyntakeettomana pakkohoitoon.

Tulipalossa kuoli hänen avovaimonsa. Lisäksi talossa olleet kaksi pientä lasta saivat vammoja ja traumoja.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus katsoi perjantaisessa tuomiossaan noin miehen syyllistyneen törkeään kuolemantuottamukseen, törkeään vammantuottamukseen ja tuhotyöhön.

Miestä ei erikseen tuomittu näistä rikoksista, vaan hän joutuu pakkohoitoon Vanhan Vaasan sairaalaan.

Syyttäjä vaati tuomiota murhasta, mutta teko katsottiin törkeäksi kuolemantuottamukseksi. Syyte lasten murhan yrityksistä hylättiin.

Oikeuden perusteena oli se, että mies oli tulipalon sytyttämisen jälkeen yrittänyt pelastaa perhettään. Hän ei myöskään ollut teljennyt ovia.

Valeli sisälle bensiiniä

Perheenisä kaatoi omakotitalon sisälle bensiiniä kanistereista ja sytytti talon tuleen Seinäjoella 21. syyskuuta 2017.

Sitä ennen hän oli riidellyt avovaimonsa kanssa ja lyönyt häntä päähän niin, että naisella oli iso haava otsassa.

Talossa olivat tapahtumahetkellä myös perheen 6-vuotias tytär ja 3-vuotias poika. Tytär sai aivovamman ja poika traumoja.

Naapuri hälytti palokunnan paikalle nähtyään savun ja liekit. Palokunta ehti paikalle seitsemässä minuutissa. Avovaimo löydettiin elottomana makuuhuoneesta, ja häntä yritettiin elvyttää tuloksetta.

Mies oli päässyt talosta ulos ennen palokunnan saapumista. Vaatteet olivat osittain tulessa, ja hän sai palovammoja.

Joutuu korvaamaan lapsilleen

Mies joutuu tulipalon ja aiheutuneiden vammojen takia korvaamaan yhteensä yli 200 000 euroa omaisilleen. Valtaosa korvauksista menee lapsille.

Lisäksi hän joutuu korvaamaan oikeudenkäyntikulut.