fbpx
Uutiset

Seitsemän oikein

Tapio Lahtinen

Tapahtui niinä päivinä, että ministeri Max Jakobson komensi Suomen kansaa kokoamaan joukostaan seitsemän viisasta miestä, jotta maa pelastuisi talouselämää uhkaavalta kansanvaltaiselta vitkastelulta, joka muurin tavoin seisoi suotuisan kehityksen tiellä.

Ja hän sanoi: “Seitsemän miehen tulee kantaa seitsemää oinaansarvista torvea liitonarkun edellä, kiertää Jerikon ympäri seitsemän kertaa ja puhaltaa torviin, kunnes muuri sortuu”.

Näillä toimenpiteillä ministeri Jakobson arvioi saavutettavan maamme kokonaisedun kannalta toivottavia tuloksia.

Ja ne seitsemän miestä olivat nimeltään Juhani, Tuomas, Aapo, Viisas, Nuhanenä, Toshiro Mifune ja Vilkas.

Heidän oli määrä saattaa päätökseen seitsemän laihaa vuotta ja käynnistää seitsemän seuraavaa, maamme bruttokansantuotteen kehittymisen kannalta aiempaa huomattavasti lihavampaa.

Oli näet farao nähnyt unen, jossa Niilistä nousi seitsemän kaunista ja lihavaa lehmää ja niiden jälkeen toiset seitsemän, jotka olivat rumia ja laihoja ja söivät ne ensimmäiset seitsemän suihinsa.

Tästä kyläläiset pelästyivät ja päättivät palkata turvakseen seitsemän kiertelevää samuraisoturia, joiden oli määrä pitää rosvojoukot loitolla. Maantieteelle emme voi mitään: vain sotilaallinen liittoutuminen voi turvata kylän itsenäisyyden ja vastaiset riisisadot, kyläläiset järkeilivät.

Niin samurait ratsastivat kylään ja vetäytyivät kabinettiin virittämään piirtoheittimiään.

Taistelusta tuli ennennäkemättömän tuima, sillä Toukolan pojat kamppailivat sinnikkäästi samuraisotureita vastaan. Mutta tuimemmin vielä läimäyttelivät Jukolan miehet, ja raskaasti kuin rautanuijat putosivat veljesten rusikat heidän vihamiestensä päitä vasten.

Samaan aikaan toisaalla ilkeä noita-akka punoi juoniaan. Hän onnistui syöttämään Lumikille myrkkyomenan uskottelemalla viekkaasti, että omena päivässä pitää globalisaation loitolla. Seitsemän pientä kääpiötä eivät olleet Lumikkia auttamassa, sillä he olivat juuri käynnistämässä kaivosyhtiönsä yt-neuvotteluja sopeuttaakseen yhtiön toimintaa muuttuviin kilpailuoloihin.

Rangaistukseksi Jakobson kielsi noita-akalta pääsyn seitsemän rohkean kabinettiin, ja se oli sille akalle ihan oikein.

Kun seitsemän viisasta miestä viimein olivat saaneet työnsä päätökseen, kiiri tieto heidän teoistaan yli seitsemän meren maailman kaikkiin kolkkiin.

Onnen seitsemäs taivas on eittämättä heidän, myönsivät vieraiden maiden ihmiset suomalaisten yltäkylläisyyttä ja turvallisuuspoliittista vakautta tarkastellessaan. Kyllä tuo maa on nyt yksi maailman seitsemästä ihmeestä, he kertoivat yhteen ääneen yksinoikeudella 7 päivää-lehdelle.

Tähän päättyy kertomus seitsemästä viisaasta miehestä ja heidän uroteoistaan. Tarinan uskottavuuden vakuudeksi arvotaan vielä kolme lisänumeroa.

Maantieteelle emme voi mitään.

Menot