Uutiset

Seiväsmies Niko Koskinen Janan vuoden urheilija

Janakkalan Janan yleisurheilijoilla on jälleen takanaan hyvin sujunut kilpailukausi. Seura menestyi laajalla rintamalla eri-ikäisten urheilijoiden halli- ja kesäkisoissa.

– Uudistuneessa Seuraliigassa ylsimme sijalle 24 pistein 251. Harrastajamäärätkin ovat kasvussa, sillä lisenssejä meillä on ensimmäistä kertaa yli 400. Meillä on myös tarjota valmennusta kaikissa yleisurheilun lajeissa. Esimerkiksi hyppylajien ja pikajuoksun lisäksi nosteessa ovat myös kestävyysjuoksu ja kävely sekä heittolajit, sanoo seuran puheenjohtaja Pirjo Rättyä.

Suomen tilastoissa kymmenen parhaan listalle ylsi 18 janalaista urheilijaa 29 lajissa. Kesän kilpailukaudelta saavutuksena oli seitsemän SM-mitalia ja yksi joukkuehopea. Halleistakin seuran urheilijat saivat neljä SM-mitalia.

– PM-mitaleitakin tänä vuonna napattiin kaksi ja sokerina pohjalla on Iikka Alinguén maaottelukulta, Rättyä muistelee.

Jana palkitsi menestyjiään tiistaina Kuumolatalossa Turengissa. Vuoden urheilijan palkinnon pokkasi menestynyt seiväshyppääjä Niko Koskinen, joka avasi kautensa voittamalla hallissa 22-vuotiaiden SM-kultaa. Kesän PM-kisoissa Koskinen ylsi 22-vuotiaiden sarjassa niin ikään hopealle. Koskinen täydensi hopeanhohtoista kisakauttaan nousemalla palkintokorokkeelle myös kesän SM-kisoissa aikuisten ja 22-vuotiaiden sarjoissa.

Toisen PM-mitalin Janalle toi 10-ottelija Ville-Veikko Hanninen. Hän ylsi hopealle 22-vuotiaiden sarjassa.

Jana palkitsi vuoden urheilija -palkinnoilla myös eri ikäsarjojen urheilijoitaan. Tänä vuonna pystit saivat Kalle Eklund, Laura Anttila, Sulo Aalto, Jenna Pohjonen, Iikka Alinqué, Hilma Koskinen ja Valtteri Välläri.

Vuoden piirinmestaruuskisaurheilijan palkinnot saivat puolestaan Sanni Kuparinen ja Matias Mononen.

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic