Uutiset

Sekarotuinen koira sai golfkerhon kunniajäsenyyden

Eteläwalesilainen golfklubi on palkinnut sekarotuisen Deuce-hauvelin klubin ikuisjäsenyydellä. Koira on kunnianosoituksen ansainnut. Se kun on kuulemma erinomaisen hyvä löytämään golfpalloja, oli ne sitten lyöty minkä sortin pöheikköön tahansa.

Deuce ei kuitenkaan aivan täysillä pääse nauttimaan kunniajäsenyydestään. Pontnewyddin golfkerhon klubitiloihin on korilta edelleen pääsy ehdottomasti kielletty. Oli tämä sitten kunniajäsen tai ei.

Deuce on tähän mennessä palauttanut 3 000 enemmän tai vähemmän kadoksissa ollutta palloa.

– Minäkin olen pelannut samalla pallolla jo kaksi vuotta, kerhon jäsen Carl Phillips huomauttaa.

Deucea riivaa yksi pallonpalauttajalle sangen huono ominaisuus. Se ei mielellään luopuisi löytämistään palloista.

– Mutta kun siltä lopulta saa pallon pois suusta, se lähtee heti etsimään uutta. Sitä syytä Deucen löytämien pallojen lukumäärä on niin valtava, koiran ylpeä omistaja Jim Phillips kertoo.

Kaikki pallot eivät Deucelle kuitenkaan kelpaa.

– Deuce ei huoli keltaisia palloja. Se luultavasti kuvittelee niiden olevan tennispalloja, Phillips olettaa.

Veteraani tekee paluuta elävien kirjoihin

Japanilainen toisen maailmansodan veteraani astui keskiviikkona Japanin maaperälle ensimmäisen kerran 63 vuoteen. Ukrainassa asuva Ishinouke Uwano kertoi tulleensa tapaamaan sukulaisiaan.
Uwano, 83, julistettiin kuolleeksi kuusi vuotta sitten. Viimeinen näköhavainto hänestä oli vuoden 1958 Neuvostoliitosta.

Uwano palveli Japanin armeijassa vuoden 1945 sotahäviöön asti. Armeijaan hänet oli otettu kaksi vuotta aiemmin.

– En ole puhunut japania 60 vuoteen. Ihan ensimmäiseksi haluan sanoa teille ’konnichiwa’, veteraani toivotti median edustajille japaniksi hyvää päivää Tokioon saavuttuaan.

Uwano muutti Ukrainaan vuonna 1965. Hän meni naimisiin ukrainalaisen naisen kanssa. Pariskunta sai kolme lasta.

Japanin terveysministeriö sai tietää Ukrainassa asuvasta sotaveteraanista lokakuussa. Kuolleeksi julistettua Uwanoa on sen jälkeen yritetty kirjaimellisesti saada takaisin elävien kirjoihin. Jos Uwano ottaa uudestaan Japanin kansalaisuuden, hän saattaa joutua luopumaan Ukrainan kansalaisuudestaan.

– Se on hänen asiansa päättää, valitseeko hän Japanin vai Ukrainan, terveysministeriön virkailija muistuttaa.

Ihmemies muutti punaisen vihreäksi

Amerikkalaismiehellä oli käytössään mahtava väline jatkuvan myöhästelyn torjumiseen. Hänellä oli autossaan laite, jolla liikennevalojen punaisen sai muutettua vihreäksi.

Mies kertoo ostaneensa välineen nettihuutokaupasta hintaan noin 80 euroa. Sakkoja poliisit räppäsivät miehelle vain puolet tuosta summasta. Sakon virallinen syy kuulostaa tosin perin kummalliselta: epäily liikennevalojen manipuloinnista.

– Minulla olI laite käytössäni kaksi vuotta. Se on varmasti maksanut itsensä takaisin, mies hehkuttaa.

– Minä kun tuppaan aina olemaan myöhässä joka paikasta, mies lisää.

Viranomaiset pääsivät miehen jäljille huomattuaan tietyissä
osissa Longmontia jatkuvia liikennevalohäiriöitä. Lähempi tarkkailu paljasti, että aina häiriön sattuessa valojen lähimastossa huristelee sama valkoinen Ford.

STT

Päivän lehti

10.4.2020