Uutiset

Sekavaa mutta jännittävää

Jännitystä ja tunteita kuohuttaneita käänteitä riitti loppuun asti HPK:n ja LP Viestin välisessä naisten Mestaruusliigan lentopallo-ottelussa keskiviikkona Hämeenkaaressa. Vierailijat veivät sekavahkon neljäeräisen kamppailun lopulta 3–1.

LP Viesti sai neljännen erän lopussa ratkaisevan tuntuisen ja tasoittavan 25. pisteensä, kun tuomari antoi varoituksen HPK:n valmentajalle Kai Steniukselle, joka oli hetkeä aiemmin reagoinut rajatuomarin liputukseen.

– En tiedä, mistä tuomari (Kari Partiainen) keksi sen kortin antaa, pelkkä viesti minulle olisi riittänyt, Stenius ihmetteli.

Partiaista ei voi kuitenkaan liikaa syyttää. Eniten virheitä teki nimittäin rajatuomari, jonka liputukset menivät liian usein väärin – ja niitä Partiainen joutui muuttamaan.

Toisaalta kerholaiset myös möhläsivät joukkueena, kun kahden pisteen kotijohto kuivui aiemmin kokoon Dubravka Stojanovicin vaikeilla syötöillä.

– Yhden tai kaksi ässää vielä ymmärrän, mutta sitten pitäisi jo syöttö nostaa. Mutta kun pelottaa, sitten pelottaa, Stenius harmitteli.

Ei enää voittamaton

LP Viesti ei ole Hämeenkaaressa nähdyn perusteella enää samalla tavalla voittamaton kuin usein aikaisemmilla kausilla. Ottelu oli lopulta melko tasainen. Samaa mieltä oli HPK:n uusi vahvistus, slovakialainen Martina Konecna.

– Olin jo nyt varma, että voitamme, mutta sitten tapahtui mitä tapahtui ja teimme muutamia virheitä tärkeillä hetkillä. Viesti ei pelaa mitenkään erityisen hyvin. Heillä on ongelmia vastaanotossa, ja sen vuoksi hyökkäyksetkään eivät aina onnistu. Joukkue on tietenkin hyvä, mutta ei liian vahva voitettavaksi. Seuraavalla kerralla sitten, Konecna tuumasi.

Konecna oli keskiviikkona HPK:n toiseksi tehokkain pelaaja Marina Skenderin jälkeen. Omaa iltaansa hän ei kuitenkaan pitänyt kovin onnistuneena.

– En ole koskaan tyytyväinen omaan peliini. Aina voi pelata paremmin, hän hymähti.

Passipeli ontuu

Konecna ja Skender ovat liigan parhaita hyökkääjiä, mutta HPK:n nykyisellä passipelillä heistä ei saada läheskään kaikkia tehoja irti. Suurin ero Keholla ja LP Viestillä onkin nyt juuri passipelissä ja puolustuksessa. LP Viestin libero Hillaelina Hämäläinen kun vielä näyttää venyvän torjuntapalloihin ja vastustajan lyönteihin kuin kuusikätinen haamunoutaja.

Vastaanotossa HPK sen sijaan oli hieman vieraitaan parempi. Libero Tiiamari Sieväsen vastaanottoprosentti oli 57 ja koko joukkueen 38. Viestin vastaanottoprosentti oli 36.

– Teimme virheitä enemmän kuin vastustaja, silloin on vaikea voittaa. Murheita oli myös passipelissä; hyvistä vastaanotoista tuli huonoja passeja, Stenius tiivisti omiensa pelinkulun.

Myöskään LP Viestin valmentaja Kari Raatikainen ei ollut rinta rottingilla, vaikka omalle joukkueelle kolme sarjapistettä ropsahtikin.

– Pelimme ei ollut mitenkään vakuuttavaa, mutta voitto on meille henkisesti tärkeä. Sini Häkkisen peli oli vahvaa, Duda (Stojanovic) pysyi välillä pimennossa, mutta hänellä oli eväitä ratkaista peli syötöillään. Se, että menetimme toisessa erässä 22–16-johdon, oli synkkää, sellaista ei saisi tapahtua, Raatikainen suomi.

Natunen luopui

HPK:n kakkosvalmentaja Satu Natunen on luopunut valmennuspestistään, ja hiljattain Hämeenlinnaan palannut Teemu Sarna on ottanut hänen paikkansa. Natunen ei ole Steniuksen mukaan enää pitkään aikaan pystynyt osallistumaan läheskään kaikkiin harjoituksiin omien opiskelukiireidensä takia.

– Asia meni kaikkien kannalta hyvin, ja olen helpottunut, että siihen saatiin tällainen ratkaisu, Stenius kiitteli. (HäSa)

Asiasanat