Uutiset

Seksiä - ostaen tai vuokraamalla?

On olemassa asioita, joissa hyväntahtoisuus ja toisten asioista paremmin tietävyys nousevat sellaisiin sfääreihin, että vastaan ei ole kenenkään väittäminen, vaikka realiteettien rajat tulisivat hyppien ylitetyiksi.

Yksi tällainen hyvää tarkoittavuus on puuhattu seksin ostokielto. Jänistä puuhun ajettaessa on unohdettu mitä oikeastaan oltiin metsästämässä.

Nimittäin ihmisten hyväksikäyttö orjuuttamiseen saakka, mitä kyllä tapahtuu valitettavasti muuallakin kuin seksibisneksessä, missä se on tuottoisinta, on aivan toinen asia kuin seksipalveluiden vapaaehtoinen tarjoaminen maksusta.

Jälkimmäinen on verrattavissa vapaaseen yrittäjätoimintaan tai ammatinharjoittamiseen. Sellaista on mahdoton kitkeä pois miltään alalta, jos tekijä kokee olevansa riittävän hyvä ja kysyntää piisaa. Eihän se onnistunut neukkuaikanakaan.

Viestittipä ostokielto yhteiskunnan pyrkimyksistä ja tätien paheksunnasta mahdolliselle ostajalle mitä tahansa, arvaan että seuraus on lähinnä vain tätien silmiltä piiloutuminen, tarjontaanhan se ei radikaalisti vaikuta.

Nuoret urokset ja muut miehet, joiden jalkoväli ja korvien väli kehittyvät eri tahtiin, ovat aina olleet valmiita seksiin, joka ei sisällä mitään turhia sidoksia, tunteita, saati toisen asemaan asettumista. Veikkaan, että niin kauan kuin tämän väestönosan tunne-elämän taso rajoittuu kutinan tuntemiseen haaroissa, kysyntää riittää, elleivät tädit sitten järjestä riittävää vapaaehtoistarjontaa muulla tavoin.

Luku sinänsä ovat irrallisten ja maksullisten suhteiden moraalipaheksujat. Jokainen meitä voi mennä hiukan itseensä ja miettiä oliko kenties seksi pontimena pitkäaikaissuhteeseen, ja jos ei ollut, miksi. Mitä muuta on tullut saaduksi tai annetuksi ohessa? Rakkauttako? Turvallisuuttako? Taloudellisia etuja? Seksuaalisia palveluja? Ettei vaan korvaukseksi jostain?

Harvapa meistä onnistuu parisuhteen valinnassa niin, että seurauksena on pelkkää pitkäaikaista toveruutta, kiintymystä ja rakkautta. Edut tuppaavat olemaan ainakin osittain ”maksullisia”.

Ihminenhän ei koskaan voi omistaa toista, toiset tekevät vain pitempiä vuokrasopimuksia kuin toiset.

Joskus vuokraehdot ovat vain järjettömän kovat, kuten näissä hyväksikäyttötapauksissa. Tämän vuoksi minä olisin paljon vaikuttuneempi, jos poliisi saisi ihan oikeita resursseja ihmiskaupan ja hyväksikäytön, sekä kovien huumeiden torjuntaan – kuin katupartioiden leimautumisesta pillupoliiseiksi.

Hannu R.
Kalvola

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic