Uutiset

Selvitys suosittaa Arkkitehtuuri- ja Designmuseoita saman katon alle - museoyhdistelmälle tulisi uusi rakennus

Helsinki
21.08.2018, 12:03

Kulttuuri

Arkkitehtuuri- ja Designmuseoiden organisaatiot tulisi yhdistää saman katon alle, ehdottaa asiaa selvittänyt hankeryhmä. Yhdistetyille museoille tulisi rakentaa uusi rakennus, jonka sijainniksi ehdotetaan Helsinkiä.
Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Helsingin kaupungin tilaama selvitys luovutettiin tiistaina eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terholle (sin.) ja Helsingin pormestarille Jan Vapaavuorelle.
Selvityksen lähtökohtana on ollut jo olemassa olevien Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon toiminta ja kehittäminen.
– Uusi museokokonaisuus tarjoaisi näkyvyyttä ja vaikuttavuutta sekä museotoimintaan että laajemmin arkkitehtuurin ja designin toimialoille, sanoo ministeri Terho tiedotteessa.
Selvityksen mukaan museokokonaisuus toimisi arkkitehtuurin ja muotoilun tietopankkina, oppimisympäristönä sekä yhteiskunnallisen keskustelun herättäjänä, mutta myös houkuttelisi kävijöitä.
– Meidät tunnetaan maailmalla erityisesti arkkitehtuurista ja designista. On luontevaa kehittää Helsinkiä näiden alojen kunnianhimoisena edelläkävijänä, pormestari Vapaavuori sanoo.
Selvitystyön aloittivat keväällä opetus- ja kulttuuriministeriö ja Helsingin kaupunki yhteistyössä Designmuseon säätiön ja Suomen arkkitehtuurimuseo- ja tiedotuskeskussäätiön kanssa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic