Uutiset

Seuraavaksi leikataan edustusmäärärahoista

Viime marraskuussa Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston leikattiin aluetoimikuntien avustusmäärärahoja rajusti, monen mielestä liikaa.

Valtuuston äänestystulos oli 35-23, yksi tyhjä. Jopa osa liitoskuntien valtuutetuista oli leikkaamisen kannalla. Kaupungin johdossa päätöstä perusteltiin ettei kaikkia myönnettyjä rahoja ole käytetty. Aluetoimikuntia rokotettiin säästäväisyydestä ja yhdistymissopimusta rikottiin.

Aluetoimikuntien myöntämillä kehittämisrahoilla turvataan kolmannen sektorin työ ja talkoovoima. Yhdistykset ja yhteisöt tekevät paljon sellaista työtä, mikä kuuluisi kaupungille. Muun muassa Rengossa jäädytetään koululaisten urheilukenttä, lähiliikuntapaikka luistelukuntoon talvella ja sitä ylläpidetään koko luistelukauden ajan talkoilla.

Siihen saatava avustus on minimaalinen niihin kustannuksiin verrattuna, jos kaupunki sen omana työnään tekisi. Ehkä näiden asioiden voima ja hyöty huomataan vasta sitten, kun talkoolaisia ei enää ole töitä tekemässä. Valitettavasti siihen suuntaan asioita ollaan ajamassa.

Kaupunginjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja muistuttivat kirjeessään aluetoimikuntia kaupungin tiukasta säästökuurista. Harmittaa, ettemme me valtuutetut kajonneet budjetin käsittelyssä kaupunginjohtajan 50 000 euron suhdetoimintamäärärahaan ja markkinointi yhteistyöhön varattuun 153 000 euroon.

Edellä mainittuihin menoihin säästökuuri ei purrut. Tasa-arvoisuuden nimissä näistäkin edustuskuluista olisi pitänyt leikata. Muutaman viini-illallisen voisi jättää väliin ja SM-tason edustusjoukkueiden markkinointia vähentää.

Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt äänestää myös edellä mainituista rahoista. Itselläni eikä muilla sitä tarvittavaa rohkeutta löytynyt. Toivottavasti ensi vuoden budjetin käsittelyssä olemme kriittisempiä ja annamme punakynän heilua myös johtoportaassa.

Satu Leppänen

valtuutettu (kesk.)

Renko

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic