Uutiset

Seurakunnan kuorot aloittavat

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kuorot palaavat kesälomiltaan.

Pienimpien lasten Vihermintut- ja Piparmintut-kuoroihin ovat kaikki innokkaat laulajanalut tervetulleita, mukaan pääsee tulemalla paikalle.

Neljään isompien lasten ja nuorten kuoroon järjestetään koelaulutilaisuus. Seuraava koelaulu on ensi torstaina 1. syyskuuta kello 16.30-17.30 Poltinahon seurakuntatalolla.

Tänä syksynä kanttori Ismo Savimäki ottaa vetääkseen kaikki lasten ja nuorten kuorot, ja samalla musiikkikasvatusta yhtenäistetään. Kuorolaisilla on mahdollisuus ensimmäisistä 7-10-vuotiaille tarkoitetuista Minttukuoroista lähtien kulkea henkilökohtaiseen tahtiin omaa laulajan polkuaan Savimäen johdolla.

-Tarkoitus on tehdä hyvää musiikkia ja samalla toimia osana seurakuntaa, sanoo Savimäki.

Tavoite onkin, että jokainen kuorolainen kehittyy, oppii äänenkäyttöä ja löytää omaa ilmaisuaan.

Kuoroissa lauletaan niin kevyttä kuin klassistakin. Viikkoharjoitusten lisäksi pidetään harjoitusleirejä seurakunnan leirikeskuksissa. Kuorot laulavat jumalanpalveluksissa, minkä lisäksi niillä on kirkkokonsertteja ja muita esiintymisiä. Pyrkimys on, että aina olisi myös jokin ulkomaan esiintymismatka tähtäimessä. Matkat ja esiintymiset kasvattavat motivaatiota ja rakentavat kuorojen yhteishenkeä.

Kuoroharrastuksessa opetus on maksutonta, leirit ja matkat järjestetään edullisella omakustannushinnalla. (HäSa)