fbpx
Uutiset

Seurakunta verottaa edelleen hellästi

Seurakuntalaiset saavat ensi vuonnakin nauttia maan toiseksi alimmasta kirkollisveroprosentista Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Yhtä alhaisena, eli 1,15 prosentissa, lukema pysyy myös Hyvinkäällä ja Raisiossa.

Kaikkein matalimpana kirkollisveroprosentti pidetään muun muassa Espoon, Helsingin ja Kauniaisten seurakuntayhtymissä. Näissä kirkollisveroprosentti on tasan 1,00.

Janakkalassa veroprosentti säilyy 1,35:ssä ja Hattulassa 1,25:ssä.

Kirkollisveroprosenttia nostetaan ensi vuodeksi 37 seurakuntataloudessa.  Kirkollisverojen nostot ovat useimmiten maltillisia.

Veroprosenttiaan korottaa myös Hausjärvi, jossa prosentti on 0,15 prosenttiyksikön korotuksen jälkeen 1,75. Samansuuruiseen korotukseen on päädytty myös Lopella, jossa kirkollisveroprosentti nousee 1,70:een.

Suurin korotus, 0,3 prosenttiyksikköä, tapahtuu Humppilassa, jossa veroprosentti nousee 1,9:ään.

Korkeinta 2,00 prosentin kirkollisveroa kannetaan kahdeksassa seurakunnassa, joista puolet sijaitsee Ahvenanmaalla. Vain yksi seurakunta, Konnevesi, laskee kirkollisveroprosenttia.

Seurakuntatalouksia on 311 vuonna 2012. Seurakuntataloudella tarkoitetaan itsenäistä seurakuntaa tai seurakuntayhtymää. (HäSa)

Menot