fbpx
Uutiset

Seurayhteistyön kautta koviin otteluihin

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran nuoret 13-vuotiaat lupaukset Lauri Kesti ja Agon Sadiku ovat päässeet nauttimaan kovista kansainvälisistä otteluista.

He ovat saaneet hyödyn HJS:n ja Helsingin Jalkapalloklubin satelliittiseurasopimuksesta. Seurojen välinen yhteistyö on kantanut hedelmää, johon ovat päässeet HJS:ta osallisiksi lisäksi vuonna 2003 syntynyt Elmeri Supperi ja 2001-ikäluokkaan kuuluva Joona Miekka.

– Olen ollut HJK:n mukana turnauksissa Italiassa ja Espanjassa ja olen päässyt pelaamaan muun muassa PSG:tä, Juventusta ja Milanon Interiä vastaan. Pari turnausta on jäänyt väliin loukkaantumisen takia, selvittää Kesti, joka on juuri toipunut pelikuntoon polvivamman jäljiltä.

– Kuukauteen en saanut harjoitella ja sen jälkeen harjoittelin alkuun joukkueen kanssa vain pari kertaa viikossa. Vähän se rassasi, kun ei oikein ollut tekemistä.

Viime syksynä Kaurialan yläkoulussa opiskeleva Kesti voitti ikäluokkansa suomenmestaruuden taitokilpailussa.

Kosovolaistaustainen, mutta Suomessa syntynyt, Sadiku on 2003-ikäluokan tulevaisuuden lupaus parhaasta päästä.

– Olen ollut kansainvälisessä turnauksessa kolme kertaa Ruotsissa ja kerran Italiassa. Vastustajina ovat olleet muun muassa Inter, Chelsea ja Atletico Madrid, hän selvittää.

Sekä Kesti että Sadiku kesyttävät palloa päivittäin. Eteenpäin meno edellyttää joukkueharjoitusten lisäksi myös omaehtoisia treenejä.

– Olen pelannut jalkapalloa seitsemän vuoden ajan. Harjoituksia on kuusi kertaa viikossa. Kerran viikossa treenaan Helsingissä HJK:n kanssa, Sadiku kertoo.

Hän pelaa normaalisti HJS:n D-poikien joukkueessa, mutta on käynyt myös seuransa C-poikien harjoituksissa.

– Ihan hyvin on mennyt. Maaleja olen tehnyt aika paljon, hyökkääjä pelaava Sadiku kertoo.

Sadiku saa valmennusta omassa joukkueessaan Teemu Haajalta, Miika Forstenilta, Jyrki Kopralta ja Joni Reijolta. Joukkueeseen kuuluu 24 pelaajaa.

HJS:n C-poikien joukkuetta valmentavat Erno Virkki, Ari Seppälä ja Ismo Kivinen. Joukkue on edennyt tällä kaudella sarjassaan voitosta voittoon.

– Meillä on jäljellä sarjasta yksi ottelu. Nousemme etelä/länsi-liigaan, joka alkaa heinäkuun loppupuolella, joukkueensa keskikentällä urakoiva Kesti selvittää.

Joulukuussa 14 vuotta täyttävä Kesti käy Helsingissä harjoittelemassa kerran tai kaksi viikossa.

– Joskus menen Helsinkiin junalla tai bussilla, mutta useimmiten vanhempien kyydillä, hän kertoo.

HJK:n paidassa kaverit pelasivat myös viime vuoden Helsinki cupissa.

– Ehkä pelaan siinä turnauksessa HJK:ssa myös tänä kesänä, Kesti aprikoi.

Ahveniston yläkoulussa elokuussa aloittavalla Sadikulla on kohta edessä lomamatka Kosovoon. Sadikun äiti on kotoisin Gjilanista ja nuori mies seuraa erityisen tarkkaan Albanian jalkapalloa.

Albania pelaa EM-kisoissa ja otti historiansa ensimmäisen voittonsa miesten arvokisoissa kukistettuaan sunnuntai-iltana Romanian 1–0 Armando Sadikun maalilla. Agon seurasi ottelun televisiosta ja oli näkemäänsä tyytyväinen.

– Hyvä, kun voittomaalin tekijällä on sama sukunimi kuin minulla. Hän on kai minun serkkuni, jota en ole kuitenkaan koskaan tavannut.

Kestin ja Sadikun tavoitteet ovat korkealla.

– Pitää olla kova tavoite. Hienoa olisi voittaa joskus Mestareiden liiga vaikkapa suosikkijoukkueessani Bayern Münchenissa, Sadiku haaveilee.

– Ammattilaisuus on tulevaisuuden tavoitteenani. Suosikkiseurani on puolestaan Real Madrid ja siinä joukkueessa keskikenttäpelaaja Luca Modric, tuumaa puolestaan Kesti.

HJS tekee yhteistyötä kotimaassa myös Valkeakosken Hakan kanssa. HJS:lla ja Hakalla on yhteiset joukkueet serkä A- että B-nuorissa.

– Hakan kanssa on helppo tehdä yhteistyötä, koska Valkeakoski on tuossa vieressä. Yhteistyö HJK:n kanssa on hyvä juttu puolestaan yksittäisille pelaajille, sanoo HJS:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman.

Myös Hakan edustusjoukkueessa pelaa tällä kaudella monta nuorta miestä, jotka ovat siirtyneet isompiin ympyröihin hämeenlinnalaisen junioritoiminnan kautta.

Dahlmanin mukaan HJS pyrkii rakentamaan systeemin, jonka ansiosta HJS:n juniorien ei tarvitsisi lähteä muualle vielä 14–15-vuotiaina.

– On kuitenkin hienoa, että HJS:n pelaajilla on mahdollisuus edetä urallaan, jos taso ja motivaatio riittävät.

HJS etsii myös kansainvälisiä yhteistyöseuroja.

– Teemme jo yhteistyötä unkarilaisen Puskas-akatemian kanssa. Meitä on lähestytty myös Englannista ja Hollannista ja tarkoitus on aloittaa neuvottelut niihinkin suuntiin. Hyvät ja kansainvälisiin turnauksiin pääsevät pelaajamme ovat samalla käyntikorttejamme, Dahlman kertoo.

HJS:lla on tällä hetkellä 1082 lisenssijalkapalloilijaa. HäSa

Asiasanat

Menot