Uutiset

Seutulaivan torpedoinnista

Viime viikkoina on hattulalaisten päättäjien harteille aseteltu ”rosvonviittaa” Hämeenlinnan seudun kehityksen kampittajina.

Hämeen Sanomien henkilöhaastatteluissa, vierailijapalstalla ja jopa pääkirjoituksessa on meitä; jotka äänestyksen kautta saimme tuotua julki halukkuutemme edelleen päättää yhteisistä asioista; syytetty ”seutulaivan torpedoinnista” tai vähintäänkin ”lillukan varsiin juuttumisesta”, siksi haluamme julkistaa näkemyksemme ja oikaista mahdollisia väärinkäsityksiä.

Mielestämme seutuyhteistyö on kannatettava ja tärkeä asia. Emme vastusta seutusopimusta.

Haluamme että, seutuvaltuuskunnan on edelleenkin on kuultava kuntien valtuustoja päättäessään seutusuunnitelmasta ja talousarviosta.

Emme siis halua muutosta, vaan haluamme pitää kyseisen kohdan samanlaisena kuin tämän hetkisissä sopimuksissa. Haluamme viedä seutuyhteistyötä eteenpäin positiivisessa hengessä kuntien päätöskykyä aliarvioimatta.

Maaliskuun valtuuston päätökseen olivat vaikuttamassa valtaosa keskiryhmien, vasemmistoryhmän sekä sitoutumattomien valtuutetuista.

Lehtien palstoilla saamastamme palautteesta päätellen muissa kunnissa lienee joitakin valtuutettuja, jotka eivät vielä ole löytäneet itseään keskusteltaessa seutuyhteistyöstä.

Seudullista yhteistyötä toivottaen:

Anu Väisänen

valtuutettu (kesk.)

Hattula