Uutiset

Shamil Seifulla hyppää ammattilaiskehään

Hämeenlinnalainen potkunyrkkeilijä Shamil Seifulla, 27, hioo kuntoaan kovaan otteluun. Kamppailulajiseura Kushin-Kanin ottelija kohtaa ensi viikon lauantaina uransa ensimmäisessä ammattilaisottelussa Meksikon mestarin Saul Cobadon. Sarjan 78 kiloa 3×3 minuutin kamppailu käydään Meksikon pääkaupungissa Mexico Cityssä.

Seifulla on mukana WKC-liiton turnauksessa, jossa on mukana muistakin suomalaisottelijoita. Muun muassa vaasalainen Jarkko Jussila iskee karsintaottelun MM-haastajan paikasta. Vastustajana Jussilalla on meksikolainen Baltasar Matamoros Perez, joka on ammattilaisena saalistanut jo 20 tyrmäysvoittoa (24 voitettua ottelua). Jussila ja Perez ottelevat sarjassa alle 65 kiloa full contact -säännöin (6×2 minuutin ottelu).

Seifulla ei ole ensimmäistä kertaa kansainvälisissä kehissä. Kaksinkertainen full contact -otteluiden (täyskontakti) suomenmestari on poistunut kehästä voittajana muun muassa Trinidad ja Tobagon otteluillassa.

-Tuo ottelu oli jo joulukuussa 2010. Se on urani makeimpia voittoja, sillä matsi päättyi tyrmäykseen. Myös maailmancupissa olen ollut kerran kolmas. Olen hankkinut arvokasta kokemusta myös kohtaamalla ammattilaisten maailmanmestarin Semen Poskotinin huhtikuussa Itävallassa. Venäläislähtöiselle huippuottelijalle tosin hävisin, mutta kyyti oli ikimuistoinen, Seifulla muistelee.

Kolmen minuutin erät

Seifulla ottelee Meksikossa ensimmäistä kertaa ilman kypärää ja jalkasuojia. Uutta ovat myös kolmen minuutin erät.

-Minuutti lisää eriin hidastaa ottelutempoa. Ilman suojia oteltaessa pitää myös katsoa hyvin tarkkaan milloin lähtee vastaamaan kaverin potkuihin. Liian yltiöpäinen hyökkäily saattaa päättyä säärimurtumaan, Seifulla muistuttaa.

Meksikon mies Saul Cobado on Seifulalle täysin tuntematon vastustaja.

-Sen verran tiedän, että kaveri on minua hieman lyhempi ja tanakampi. Hän todennäköisesti ottelee puolietäisyydellä, eli potkii enemmän, jolloin vastustajan on hyvä vastata nyrkkeilemällä. Sekin puoli onneksi minulla toimii, vaikka potkut ovat vahvempi osa-alueeni.

Kushin-Kanin mies on valmistautunut Meksikon kehään seuransa harjoitussalilla Myllymäen väestönsuojassa. Hän on hikoillut myös nyrkkeilykehässä Riihimäellä.

-Anna-Leena Riekkola on varsinainen lajivalmentajani. Nyrkkeilyvalmentajani on puolestaan Harri Markus, Seifulla kertoo.

Seifulla harjoittelee kaksi kertaa päivässä kuutena päivänä viikossa.

-Treeniohjelmassa on aamuisin lenkki ja illalla lajiharjoitukset. Viikonloppuisin olen keskittynyt nopeuslajiharjoitteluun ja kestävyyslajiharjoitteluun.

-Toivottavasti Meksikon ottelu sujuu hyvin, sillä voitolla pääsisin taas pykälää kovempiin karkeloihin. Jo maaliskuussa olisi tarjolla ottelu Australiassa, mutta siellä pitäisi hallita myös polvipotkut, joita en ole vielä harjoitellut tarpeeksi, Seifulla sanoo. (HäSa)

Mainos