Uutiset

Sibeliuspuiston karuus ihmetyttää turisteja

Toimitukseen soittanut lukija harmitteli Sibeliuspuiston huonoa kuntoa. Hän on tavannut puistossa usein muun muassa japanilaisia turisteja, jotka ovat ihmetelleet puiston kukattomuutta.

Miksi puistossa ei ole kukkia, puistotyönjohtaja Pekka Luotonen?

-Puisto on periaatteessa hyvässä kunnossa, mutta puistoon ei ole laitettu istutuksia, koska kesäkukkamaa on täynnä puun juurta. Kun kesäkukkamaata kastellaan, puun juuret pyrkivät siihen. Varsinkin vaahtera, jota Sibeliuspuistossa on, tekee juurimattoa.

-Yritämme miettiä peruskorjauksen yhteydessä uutta systeemiä kukkamaalle. Ehkä jonkinlainen allasratkaisu tulee kyseeseen. Peruskorjauksesta ei tosin ole tehty vielä päätöstä. Se pitäisi tehdä mahdollisimman pian, mutta koska siihen saadaan rahat, on taas oma asiansa.

Mitkä puistot on jo kunnostettu?

-Kirkkopuisto, Laivarannanpuisto ja Ystävyydenpuisto on jo peruskorjattu. Itsenäisyydenpuiston peruskorjaussuunnitelmaa tehdään parhaillaan. Maaherranpuistossa ja Aleksis Kiven puistossa tehdään puiden kuntokartoitusta.

Onko paljon puistoja, jotka ovat vähän siinä ja siinä?

-Kaikkien keskustan puistojen rakenteet on tehty 1960-luvulla. Puut voivat olla sitäkin vanhempia. Ne kaikki pitäisi jo kunnostaa. (HäSa)