Uutiset

Siekkiset kaipaavat tietoja kotkastaan

Renkolaiset Aino ja Antti Siekkinen kaipaavat portinpielestään kadonnutta suurta kotkaveistosta, joka otti ja hävisi maanantain vastaisena yönä.

Kyseessä on Antti Siekkisen värikäs uniikkiveistos, joka esittää siipensä levittänyttä kotkaa, jonka kynsissä on saaliiksi saatu urosteeri.

Koska kotka tuskin on omin voimin lähtenyt liikkeelle, Siekkisen epäilevät, että asialla on ollut pitkäkyntinen, joka todennäköisesti on liikkunut vähintään pakettiautolla.

-Henkilöauton tavaratilaan sellainen veistos ei mahtuisi. Se on jalustan kanssa puolitoista metriä korkea ja painaa 40-50 kiloa, Aino Siekkinen kertoo.

Kaloisten kylässä Vehmaistentien varrella asuvat Siekkiset olivat maanantain vastaisen yön kotona, mutta eivät kuulleet mitään erityistä. Koira sen sijaan murahteli yhdessä vaiheessa, mutta sitä kehotettiin vain rauhoittumaan.

Antti Siekkinen on noin 12 vuoden ajan veistänyt kuusesta eläinveistoksia. Siekkisten porttia vartioi maanantaihin asti kaksi kotkaa. Toinen, istuva kotka on yhä paikallaan, sillä se on pultattu alustaansa.

Antti Siekkinen kaipaa varastettua kotkaansa niin paljon, että on valmis maksamaan kotkan löytämiseen johtavista tiedoista palkkion. Vihjeistä voi ilmoittaa puhelimeen 040-7367763. (HäSa)