Uutiset

Siipirikkoinen HPK pronssiotteluun

Loppuottelupaikka jäi tällä kaudella Hämeenlinnan Pallokerhon lentopallonaisille haaveeksi.

Tärkeiden pelaajien loukkaantumisista pudotuspeleissä kärsinyt Kerho joutui tunnustamaan tiistaina Kangasalla kotijoukkueen neljännen kerran paremmaksi välierissä erin 3–1 (25–22, 18–25, 25–21, 30–28).

Voitolla LP Kangasala varmisti paikkansa naisten Mestaruusliigan finaaleissa, jossa se haastaa hallitsevan mestarin LP Viestin. HPK puolestaan pelaa pronssista rovaniemeläistä Woman Volleyta vastaan.

HPK:lla oli tiistain ottelun ratkaisseessa neljännessä erässä jopa viisi eräpalloa, joilla se olisi voinut venyttää ratkaisun viidenteen erään. Kukaan joukkueesta ei kuitenkaan onnistunut nousemaan ratkaisijaksi.

Tuore päävalmentaja Luca Chiappini suuntasi tappion jälkeen katseensa jo pronssiotteluun.

– Ensinnäkin onnittelut voittajille, he ansaitsivat päästä finaaliin. Ennen ottelua olin positiivinen ja olen edelleen, sillä olen nähnyt pelaajien asenteen sen jälkeen, kun aloitin päävalmentajana. Tänään suoritus ei vain riittänyt. Neljännessäkin erässä meillä oli useita mahdollisuuksia tehdä ratkaisu, mutta se ei onnistunut. Meidän täytyy harjoitella lisää, jotta olemme kilpailukykyisiä Rovaniemellä. Siihen keskitymme nyt, sillä siellä on vielä mitali tarjolla, Chiappini sanoi.

Liikaa vaihtuvuutta

HPK pudotuspelit ovat olleet tuskien taival, sillä etenkin Anna Borichevan ja Michaela Madsenin loukkaantumiset söivät joukkueen iskukykyä. Vaikka neljännessäkin ottelussa esimerkiksi Kerhon parhaana palkittu keskitorjuja Roosa Nieminen teki paljon pisteitä, olisi joukkue tarvinnut hieman lisää leveyttä peliinsä.

– Tällä kaudella on ollut aivan liikaa loukkaantumisia. Kun kausi on ohi, haluan analysoida tarkasti, miksi niitä oli niin paljon ja olemmeko tehneet jotakin väärin. Ei ole helppoa pelata, jos joukkue vaihtuu jatkuvasti, sillä lentopallossa tarvitaan jatkuvuutta ja sitä, että kokoonpano pysyy samana.

Chiappini ei vielä välierien jälkeen osannut sanoa, onko loukkaantumistilanteeseen odotettavissa helpotusta WoVoa vastaan.

Ilme parantui liian myöhään

Kerhon kapteeni Katja Kylmäaho antoi tunnustusta altavastaajana ottelusarjaan lähteneelle LP Kangasalalle.

– Runkosarjahan meillä meni loistavasti. Olikohan se sitten liiankin loistavasti. Olen pettynyt näihin semifinaalipeleihin, sillä paransimme ilmettä todella paljon vasta edellisessä ottelussa. Tiukkoja nämä pelit ovat olleet ja Kangasala on pelannut pirteästi koko ajan. Onneksi olkoon heille. Kangasala yllätti meidät oikeastaan alusta asti.

– Pleijareista ei voi ikinä tietää, urheilu on vähän sellasta. Kangasala halusi ehkä sitten voittaa hitusen enemmän, Kylmäaho pohti.

Pitkäjärven liikuntasaliin oli tiistaina saapunut ennätysmäärä yleisöä kannustamaan kotijoukkuetta. Ottelun loppuhetkillä katsomon hurja kannustus varmasti antoi LP Kangasalalle vielä lisävoimia puristaa neljäs voitto.

Kangasalalaisten päävalmentaja Tuomas Alatalo oli lähes mykistynyt omiensa suorituksesta.

– Haluan kiittää HPK:ta siitä, että sarja oli reilua pelaamista. Kyllähän tämä finaalipaikka maistuu. Ei löydy oikeastaan hirveästi sanoja. Tiedän, että kaverilla on ollut ikävästi loukkaantumisia, mutta ei se silti ota meidän pelaajien hienojen suoritusten arvoa pois. Vaikka olisi ennen sarjaa sanottu, että HPK lähtee tälläkin kuusikolla, niin ei varmasti olisi meidän voittoa arvattu. Aika hieno fiilis ja ylpeä olen joukkueesta. Tänäänkin vaan jotenkin löydettiin ne keinot kammeta voitto, Alatalo riemuitsi. ( HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic