fbpx
Uutiset

Siipirikkoinen HPK voitti, mutta menetti pisteen

Kaikki muuttui pitkällä erätauolla. Viiden erän tahkoamisen jälkeen HPK kuitenkin voitti, mutta yksi sarjapinna lähti Pieksämäki Volleyn mukana.

Kahden erän jälkeen monia hämmästytti, miten HPK oli voinut hävitä naisten Mestaruusliigan avausmatsinsa Pieksämäellä viiden erän koitoksessa.

Pitkä erätauko muutti kaiken. Pieksämäki sai juonen päästä paremmin kiinni, kun HPK:n ote kirposi vähän joka osa-alueella – etenkin vastaanotossa.

-Kaksi erää pelattiin hyvää peliä. Pitkän erätauon jälkeen peli sekosi. Vastustajakin vähän paransi peliään, mutta omaa sähläyksemme takia menetimme eriä, sanoi HPK:n passarina peliä johtanut Noora Venho.

Polvivaivainen Noora Lainesalo huilasi tällä kertaa koko ottelun, joten Venho sai pelata täyden ottelun.

Kerhon valmentaja Dirk Sauermann oli samoilla linjoilla.

-Kaksi erää pelasimme hyvin, mutta sitten erehdyimme luulemaan ottelun olevan helppo peli. Tässä oli tulos, sanoi Sauermann.

HPK:n avauskuusikossa ollut Pauliina Vilponen tuntuu potevan hyvin pitkäkestoista yskää, jonka parantumisesta ei näy merkkejä. Ehkä Vilposen olisi syytä huilata kokonaan yskä pois, jotta hän pääsisi täysipainoisesti kuvioihin mukaan.

Myös Nette Tuominen ja Riikka Tiilikainen ovat Kerhon sairaslistalla, joten siinä mielessä joukkue on hyvin siipirikkoinen.

Ivana Kujundzic niittasi laidasta avauserän ratkaisun, kun HPK antoi Pieksämäellä vain kymmenen pinnaa.

Toista erä HPK hallitsi yhtä ylivoimaisesti tilanteeseen 20-13, jonka jälkeen vierailija kavensi neljällä pisteellä. Vilposen tilalle jo avauserässä tullut Karoliina Kyllönen sinetöi kolmesta metristä toisen erän ratkaisun.


Antikaisen syöttövire käänsi kulkua

HPK:sta Pieksämäelle siirtynyt passari Annina Antikainen syötti ottelulle uuden suunnan kolmannen erän alussa. Lopulta Pieksämäki johti jo 8-2. HPK pääsi ensimmäisen kerran tasoihin vasta tilanteessa 18-18. Pieksämäki pystyi viemään voiton kolmannella eräpallolla.

Neljäs erä sujui HPK:n hallinnassa aina tilanteeseen 17-10, mutta sieltä vain vierailija hinautui tasoihin ja lopulta myös kolmannen eräpallon jälkeen voittoon.

-Kolmannessa ja etenkin neljännessä erässä oli täydet saumat erävoittoon, mutta ei vaan riittänyt. Harmittaa, kun ei tullut täyttä kolme pistettä, sanoi Venho.

-Kaksijakoinen peli. Lopussa voitto oli tahdosta kiinni, Venho sanoi.

Tuomarivirhekään ei onneksi näytellyt ratkaisuroolia päätöserässä, kun HPK jyräsi vähän yskähdellen voittoon.

Marina Skender oli Kerhon tuki ja turva jälleen kerran. Skender tuurasi myös kapteenina Lainesaloa.

-Hyvin olen pysynyt mukana liigamenossa. Kun nyt olen saanut pelata enemmän, pelaaminenkin on erilaista kuin jos käy vain vähän kentällä, sanoi Forssasta lähtöisin oleva Venho, joka edusti viime kaudella Messukylän Tovereita.


Salomäki harmitteli huonoa alkulämmittelyä

Pieksämäen parhaana palkittiin neljättä liigakautta pelaava Elina Salomäki, joka aloitti pääsarjauransa nimenomaan Hämeenlinnassa 2008-09 silloisen Vanajan RC:n pronssikaudella. Kauhajoen Karhun kasvatti pelasi Hämeenlinnan vuoden jälkeen seuraavalla kaudella Someron joukkueessa.

-Alkuerät harmittavat. Saatiin kuitenkin yksi sarjapinna. Jotain parannusta on saatava alkulämmittelyyn. Taistelusta on oltava ylpeä. HPK näyttää sopivan meille, sanoi kapteeni Salomäki.

Salomäen olkapää leikattiin Someron kauden aikana.

-Minulle on tehty kaksi virheleikkausta. Olkapäätä ei olisi pitänyt leikata aluksi ollenkaan. Se on parantunut oikealla venyttelyllä, vaikka ei olekaan täysin kunnossa, kertoi Salomäki.

Sarjapisteen menetyksen myötä HPK menetti liigan piikkipaikan, kun Salon LP Viesti jatkoi hurjaa voittoputkeaan. (HäSa)

Menot