Uutiset

Siirto puolustajaksi kävi luontevasti

Steelersin salibandyn divarijoukkueen pelaaja Janne Ijäs on pelannut tällä kaudella uudella pelipaikalla. Aikaisemmin urallaan hyökkääjänä pelannut Ijäs on luutinut kauden ottelut puolustajana.

– Siirtyminen on tuntunut ihan hyvältä. Vaikuttaa, että uusi paikka on minulle jopa parempi. Saan paremmin vahvuuteni esiin pakin tontilta, Ijäs kertoo.

Ijäs saa olla puolustajana enemmän pallon tekemisissä.

– Olen päässyt puolustajana peleihin paremmin sisälle. Sen takia vaihdos on tuntunutkin näin hyvältä. Hyökkääjänä jäin liian usein pelin ulkopuolelle. Omaa pelaamistani helpottaa huomattavasti, että saan olla pallon kanssa tekemisissä. Puolustajana pitää tietysti myös puolustaa. Koko ajan pitää olla hereillä, missä vastustajan pelaajat ovat. Lisäksi tällä paikalla saa enemmän mustelmia kuin hyökkääjänä, Ijäs listaa.

Idea pelipaikan vaihtamisesta tuli päävalmentaja Jani Järviseltä.

– Meille tuli joukkueeseen paljon uusia vahvistuksia, mutta puolustajat alkoivat loppua. Kesän lopulla Hakki (Järvinen) sanoi, että menen pakkiin ja katsotaan, jos siitä saadaan minulle hyvä pelipaikka. Sen ihmeellisemmin uuttaa pelipaikkaa ei ole käyty läpi. Olen kysellyt kokeneimmilta puolustajilta neuvoa, miten siellä kannattaa pelata, elokuussa 22 vuotta täyttänyt pelaaja kertoi.

Parolasta kotoisin oleva Ijäs on hämeenlinnalaisen salibandykoulun kasvatti. Hän on aikaisemmin urallaan edustanut RuRun junioreita ja Steelersin edeltäjää Trackersia. Miesten edustusjoukkueeseen hän nousi nelisen vuotta sitten.

– Se oli aikanaan itselleni aika iso juttu. En etukäteen edes ajatellut, että pääsen joukkueeseen mukaan. Ensimmäinen kesä meni kuitenkin hyvin, motivaatio treenaamiseen kasvoi kesän aikana paljon ja pääsin joukkueeseen, puolustaja muistaa.

Mainio alkukausi

Steelersin kausi on alkanut erinomaisesti. Joukkue on voittanut Divarissa kaikki neljä otteluaan ja on jatkossa myös Suomen cupissa.

– Menimme kesällä todella kovaa, mutta hölläsimme sopivasti ennen kauden alkua. Treenikaudella pelasimme hyviä harjoituspelejä kovia jengejä vastaan. Niistä saimme hyvän tatsin kauden alkuun ja kaikki on sattunut ensimmäisessä peleissä toimimaan, Ijäs listaa asioita menestyksen takana.

Tänä viikonloppuna Steelers pääsee kokeilemaan kuntopuoltaan ja pelaajien paikkojen kestämistä oikein kunnolla. Se pelaa perjantaina (Limingan Nuijamiehet) ja lauantaina (uusikaarlepyyläinen Blue Fox) Divarin kotiottelut. Lisäksi joukkue matkustaa sunnuntaina Suomen cupissa FBC Turun vieraaksi. (HäSa)

Asiasanat

Menot