fbpx
Uutiset

Siirtolaisia löytyi jälleen piilotettuna kuorma-autoon matkalla Britanniaan

Kuorma-autosta löytyneitä siirtolaisia kuljetettiin aluksesta satamaan Vlaardingenissa Hollannissa tiistaina. Kuva: MARCO DE SWART
Kuorma-autosta löytyneitä siirtolaisia kuljetettiin aluksesta satamaan Vlaardingenissa Hollannissa tiistaina. Kuva: MARCO DE SWART

Hollannin viranomaiset löysivät 25 siirtolaista piilotettuna kuorma-auton kylmäkonttiin. Ajoneuvo oli laivassa, joka oli jo matkalla kohti Britanniaa.

Alus palasi välittömästi Vlaardingenin satamaan Hollannissa. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters myöhään tiistaina.

Kaksi siirtolaisista vietiin sairaalaan, ja muille tehtiin satamassa terveystarkastus.

Heidän kotimaansa ei ollut tiedossa.

Poliisi kertoi Hollannin yleisradioyhtiölle NOS:lle, että kuorma-auton kuljettaja otettiin kiinni. Häntä kuulusteltiin osallisuudesta ihmiskauppaan.

Siirtolaiset löydettiin tanskalaisen varustamon DFDS:n aluksesta, joka oli matkalla Felixstoween Etelä-Englannissa.

Britanniassa lähellä Lontoota löydettiin 39 ihmisen ruumiit kuorma-auton kylmäkontista 23. lokakuuta. Useiden kerrotaan olleen kotoisin Vietnamista.

Kuolemantapaukset johtivat syytteiden nostamiseen sekä Britanniassa että Vietnamissa.

Kaksi on syytteessä Britanniassa ja kahdeksan Vietnamissa.

Kontti oli saapunut Britanniaan laivalla, joka oli lähtenyt Zeebruggesta Belgiasta.

Yksi epäillyistä uhreista Pham Thi Tra My, 26, oli lähettänyt tekstiviestin äidilleen, kun kuorma-auto oli matkalla Belgiasta Britanniaan.

– Olen niin pahoillani äiti ja isä… Matkani ulkomaille ei onnistu. Rakastan sinua ja isää hyvin paljon. Kuolen, koska en saa hengitettyä, Tra My kirjoitti Deutsche Wellen mukaan.

Erityisesti monet vietnamilaiset, jotka pääsevät perille Britanniaan, päätyvät työskentelemään esimerkiksi kynsihoitoloissa tai kannabisviljelmillä.

Menot