fbpx
Uutiset

Siirtolapuutarha tulee Aulangon-Heikkilään

Kolmesta vaihtoehdosta Aulangon-Heikkilä on osoittautunut sopivimmaksi paikaksi Hämeenlinnan uudelle siirtolapuutarhalle.

Sen lisäksi on tutkittu myös ns. Välipellon aluetta kymppitien eteläpuolella Vanajan kirkon tuntumassa ja Katumajärven ranta-aluetta kymppitien ja järven välissä.

Molemmat muut vaihtoehdot ovat helposti saavutettavia, mutta meluisia paikkoja.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha isosuo esittääkin kaupunginhallitukselle, että siirtolapuutarhan jatkosuunnittelu keskittyisi Aulangon-Heikkilään.

Sen ongelmana on suhteellisen suuri etäisyys kaupungin keskustasta. Yhtenä kriteerinä on, että alueen pitää olla helposti saavutettavissa myös polkupyörällä.

Hamkin Lepaan yksikkö on tehnyt oppilastyönä näyttävät suunnitelmat kaikille vaihtoehtoisille alueille. Jatkosuunnittelusta putosi Välipellon alue pois, koska kaupunki omistaa siitä vain pienen osan.

Kaupunki on tehnyt myös yhteistyötä Teijo-Talot oy:n kanssa modernin ja helposti hankittavan siirtolapuutarhamökin kehittämiseksi.

Siirtolapuutarhahanke kuuluu Innoparkin asumisen osaamiskeskusohjelmaan. Kehke on mukana sen markkinoinnissa.

Uudesta siirtolapuutarhasta tulee yhtiömuotoinen. Kaupunki kaavoittaa ja tekee kunnallistekniikan.

Aluetta aletaan markkinoida heti, kun sijaintipaikasta tehdään päätös. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina. (HäSa)

Menot