Uutiset

Sijoittajan parempi pörssipäivä

Japanilainen sijoittaja näyttää saaneen mukavan onnenkantamoisen. Hän voitti noin viisi miljoonaa dollaria (4,1 milj. euroa) pörssissä meklarin laskuvirheen tuloksena.

Tetsuya Ichimuran kannalta mukavinta asiassa on se, että hän todellakin näyttää saavan pitää virheen tuloksena syntyneet voittonsa. 24-vuotias sijoittaja teki onnekkaat kauppansa Tokiossa 8. joulukuuta.

Virheen osakkeiden hinnoissa teki eräs Japanin suurimmista meklareista, Mizuho Securities. Tokion arvopaperipörssin selvittelytoimisto määräsi osapuolet tekemään asiassa sovitteluratkaisun.

STT

Hylätty rakastaja anteliaana

Joskus kannattaa unohtaa autonsa ovet lukitsematta. Tämän sai kokea jenkkimies, jonka auton istuimelle oli jätetty tuhansien dollarien arvoinen timanttisormus sekä saatekirje.

37-vuotias mies oli jättänyt autonsa lähijunien aseman parkkipaikalle Westboroughiin. Kun hän tuli takaisin, ajokin penkiltä löytyi rasiassa 15 000 taalan (12 500 euron) arvoinen timanttisormus.

– Hyvää joulua. Kiitos, että jätit autosi ovet lukitsematta.
Sen sijaan että varastaisin auton, jätin sinulle lahjan. Toivottavasti tämä päätyy jonkun sinulle rakkaan käsiin. Minun rakkaani on nyt mennyt. Hyvää joulua sinulle, kirjoitti ilmeisesti hyljätty rakastaja saatekirjeessään.

Onnenmyyrä ilmoitti yllätyslahjastaan poliisille neljän päivän päästä, kun hän oli saanut selville sormuksen arvon. Poliisin mukaan mies on päättänyt pitää sormuksen.

STT

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic