fbpx
Uutiset

Sikailu keskikaupungilla on jo huikeissa mittasuhteissa

Viikon aikana on tällä sivulla ollut pari ansiokasta kirjoitusta, koskien erään yökerhon ulkopuolella tapahtuvaa metelöintiä ja hulinointia.

Kyseessä on todella tärkeä asia, jonka hoitamiseksi uskon päättäjien ja asiasta vastuullisten ottavan kerrankin jämäkät toimenpiteet käyttöön. Asiasta on riittävästi tietoa ja nyt odotetaan toimenpiteitä. Kukaan ei voi edellyttää, että keskustan asukkaat joutuvat sietämään tällaista vuodesta toiseen.

Keskustan viikonloppuhulinointi ja suoranainen sikailu on saavuttanut huikeat mittasuhteet. Tilanne ei ole kenenkään hallussa. Häiriköinti ei rajoitu yhden yökerhon läheisyyteen, vaan sitä esiintyy melkein kaikkien ravintoloiden yhteydessä. Lisäksi häiriökäyttäytyminen jatkuu läpi yön keskustan lukuisissa kebabien ja pizzojen myyntipaikoissa ja niiden lähikaduilla pitkälle aamuun asti. Kyseisissä yrityksissä ei ole minkäänlaista järjestyksenvalvontaa ja meno on sen mukaista.

Aikaisin aamulla rymistelevät sitten vielä huoltomiehet paikalle ja keräävät suurimmat jätökset pois jalkakäytäviltä. Erikoismoitteet huoltoliikkeille Kariniemi ja Lassila & Tikanoja, erittäin meluisasta kalustosta sekä huonosta siivousajankohdan valinnasta ja asukkaiden huomioinnista. Työn jälki ei valitettavasti yleensä korreloi aiheutetun melun kanssa.

Kaupunkilaisten olohuone, kävelykatu Reska on tälläkin hetkellä suoraan sanoen saastainen. Sen siivous ja peseminen eivät ilmeisesti kuulu kenellekään. Mitä mahtavat kaupunkiin saapuvat vieraat ajatella tällaisesta keskustan elävöittämisestä.

Tilanteen korjaamiseksi ja keskustan siistimiseksi on olemassa helppo ja kohtuullinen ratkaisu. Ravintoloiden aukiolo pitää keskustassa rajoittaa huomattavasti aikaisemmaksi, enintään kello yhteen yöllä ja tämäkin sillä ehdolla, että ei aiheuteta ympäristölle kohtuutonta haittaa. Asiassa pitää kuulla ja ottaa kerrankin vakavasti huomioon myös alueen asukkaat.

On täysin selvää, että ravintoloitsijat eivät pysty, eivätkä halua ottaa vastuuta asiakkaiden käyttäytymisestä ravintolan ulkopuolella. Paljon haittaa aiheuttavaa pizzamyyntiäkään ei tarvita keskustassa kello viiteen asti aamulla.

Huonosti nukkuva

Hämeenlinna

Menot