Uutiset

Sikakansalaisten jälkiä

Nimimerkki Patalan parooni ihmetteli, miksi tielaitos on sulkenut vanhan 3-tien parkkipaikat. Vastaan, vaikka minulla ei ole mitään tekemistä tielaitoksen tai kaiteiden kanssa.

Olin joskus vanhaan hyvään aikaan poikien jalkapallojoukkueen kanssa siivoilemassa pientä korvausta vastaan tienvarsia ja parkkipaikkoja tielaitoskelle.

Kyseiset levikkeet olivat joka kevät aikamoisessa kunnossa. ”Parhaat” löydökset luiskasta olivat sohvakalusto, muutama iso jääkaappi, telkkareita, tietokoneita ja olipa joku tekaissut autoonsa koneremontinkin, kun luiskasta löytyi auton vaihdelaatikko.

Suurimman järkytyksen pikkupojat kokivat löydettyään ison villakoiran… siis ihan aidon koiranraadon mustasta jätesäkistä levähdysalyueen luiskasta.

Alueet siivottiin aina ennen vappua ja roinaa kertyi pari autokuormallista (kuorma-autollista…).

Ajoin joskus piruuttani muutama päivä siivouskeikan jälkeen parkkipaikat läpi ja jo viikossa sinne oli tuotu useita säkillisiä roskia.

Järjen käyttö olisi ollut silloin sallittua, kun levähdysalueet vielä olivat auki.

Samoin tulee käymään muillekin suosituille yleisöpaikoille, mikälli ihmiset jatkavat sikailuaan. Kyseessä ei ole holtiton nuoriso, vaan ihan kunnialliset aikuiset veronmaksajat. Yhteiskunnalla ei ole varaa ylläpitää ja verovaroin kustantaa sikakansalaistensa jälkien siivousta.

Että se siitä järjen käytöstä.

Siivoojajoukkkue p -93

Renko

Päivän lehti

7.8.2020