fbpx
Uutiset

Sikalan palossa ei epäillä rikosta

Maanantaina illalla Hauhon Ilmoilassa tulipalossa tuhoutuneen sikalan syttymissyytä ei vielä tiedetä. Poliisi jatkaa teknistä tutkintaa ja kerää näytteitä ja sikalan sähkölaitteita
tarkempaan tutkintaan. Tässä vaiheessa ei epäillä rikosta.

Palo havaittiin eilen illalla kello 17.00 jälkeen. Palossa tuhoutui 2000 neliömetrin kokoisesta sikalasta noin kolmannes.

Palossa menehtyi 115 sikaa. Palo-osastoidusta sikalasta saatiin pelastettu yli 300 sikaa, jotka kuljetettiin toisiin sikaloihin.

Aineelliset vahingot ovat huomattavat, mutta tarkempaa määrää on vielä vaikea arvioida.
Eläinten käsittely ei ole tuttua palomiehille
Satojen possujen pelastaminen on palomiehille harvinaista toimintaa, eikä eläinten käsittely ole palomestari Ilkka Eskelisen mukaan parhailla kantimilla.

– Meteli ja savu saavat eläimet käymään ylikierroksilla, Eskelinen toteaa viitaten maanantaiseen sikalapaloon Hauholla.

Vaikka navetta- ja sikalapalot eivät ole palomiehille arkipäivää, järjestetään harjoituksia silti muutaman kerran vuodessa.

Esimerkiksi Hämeenlinnan ja Turengin palokunnat tutustuivat tiistaina navettaan. Tutustuminen oli sovittu jo etukäteen ennen maanantain paloa.

Toimiva palo-osastointi osoitti tärkeytensä maanantaina Hauholla riehuneessa sikalapalossa. Palossa tuhoutui sikalan vanha osa, mutta uusi puoli ja siellä olleet eläimet säästyivät liekeiltä.

– Navetassa ei ollut vikaa. Huomiota oli kiinnitetty aina vesikattoon asti, Eskelinen arvioi.

Palon jälkiraivaustyöt jatkuivat pitkälle tiistaiaamuun.(HäSa)

Menot