Uutiset

Sikko Kaewasa otteli Suomen mestaruuden

Hämeenlinnan Judoseuran judokat saavuttivat kolme SM-mitalia Nummelassa järjestetyistä alle 21-vuotiaiden SM-kisoista. Sikko Kaewasa voitti mestaruuden alle 73 kg:n sarjassa. Lauantaina B-junioreiden kultaa ottanut Henri Hannula venyi puolestaan hopealle alle 81 kg:n sarjassa, ja Aki Oinonen ylsi pronssille alle 90 kg:n sarjassa.

Kaewasa kohtasi finaalissa Helsingin JudoSportin Rene Villanellon. Ottelu oli kahden taitavan judokan jännitysnäytelmä. Molemmat tekivät useita yrityksiä, mutta kumpikaan ei suostunut kellahtamaan tatamille selälleen. Yksi Kaewasan yritys oli kuitenkin sen verran tehokas, että Villanello pyörähti kyljelleen.

Tämän jälkeen Villanello yritti raivokkaasti, mutta Kaewasa pystyi notkeudellaan ja taidoillaan välttämään helsinkiläisen heittoyritykset. Näin Kaewasa kirkasti viimevuotisen pronssimitalinsa kultaiseksi.

Hannula jatkoi tuoreena B-junioreiden Suomen mestarina hyviä otteitaan. Finaalissa Tampereen Judon Aatu Laamanen piti kuitenkin hämeenlinnalaisen kurissa ja otti kultaa.

Tänä vuonna A-junioreihin siirtynyt Oinonen otti kaksi voittoa, mutta hävisi sarjan voittaneelle Mikkelin Judon Martti Puumalaiselle. Myös viimeisessä ottelussa lopulta hopeaa pokannut Helsingin Hontain maajoukkuejudoka Klaus Verlin nappasi voiton Oinosesta. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020