Uutiset

Silja Ahonen hioi EM-kuvioitaan Hämeenkaaressa

Silja Ahonen, 22, voimisteli naisten kolmiottelun ykköseksi lauantaina Hämeenkaaressa, kun kansainvälinen rytmisen voimistelun kisa ”The Earth Collection” -Tournament jatkui.

Järjestäjäseura Hämeenlinnan Voimisteluseuran kasvatti, mutta vuoden alusta Helsingin Suomalaista Voimisteluseuraa edustanut Silja Ahonen keräsi ylivoimaisiksi voittopisteiksi 74,185. Naiset saivat voimistella neljällä välineellä, mutta yhteispisteisiin huomioitiin vain kolmen parhaan välineen tulokset.

Latvian Natalia Janusa ylsi kakkoseksi 69,967 pisteellä. Kolmonen Viron Olga Bogdanova sai kasaan 68,113 pistettä.

-Tulin hakemaan puhtaita ja vahvoja ohjelmia, sillä minulla on EM-kisat kahden viikon päästä Valko-Venäjän Minskissä. Vanne (25,308) ja pallo (25,192) onnistuivat hyvin. Olen nyt saanut tehtyä joka välineellä yli 25 pistettä, sanoi huhtikuussa neliottelun SM-kullan voittanut Silja Ahonen.

-Keilaohjelmassa (23,658) tuli turha hapuilu helpossa kohtaa. Ei mitenkään vaikea heitto lipsahti, Ahonen sanoi.

Ahosen nauhaohjelmaan (22,662) oli tehty muutoksia.

-Olimme vaihtaneet ohjelmaan uuden kohdan. Tein tyhmän virheen juuri tässä kohtaa. Se ei vielä kulkenut, Ahonen sanoi.

Ahonen oli suhteellisen tyytyväinen päiväänsä.

-Hyvää yritystä. Jäi kuitenkin sunnuntain välinefinaaleihin parannettavaa. Kiva oli tulla tänne henkisiin kotikisoihin, Ahonen sanoi.

Pitkä ja näyttävän näköinen Ahonen opiskelee Helsingissä Haaga-Helian ammattikorkeassa toista vuottaan.

-Olen johdon assistentti- ja kielten koulutusohjelmassa. Valmentajani Iiris Rif auttaa harjoituksiin kulkemisessa, Ahonen kertoi.

Armi Seppälä ?neljäs

Hämeenlinnan Voimisteluseuran Armi Seppälä, 15, oli kolmiottelun nelonen 64,300 pisteellä. Hän oli SM-kisoissa ottelun kuutonen ja joka välineen finaalissa.

-Vanne (22,558) oli hyvä ja sujui parhaiten. Myös pallo-ohjelma (21,175) meni ihan hyvin, vaikka teinkin pari tyhmää virhettä, sanoi Armi Seppälä.

Ennen Seppälän keilaohjelmaa (20,567) musiikin aloituksen kanssa oli ongelmia.

-Keilaohjelma ei mennyt putkeen. Tuli pudotuksia. Voi olla, että alku haittasi, mutta en silti syyttäisi sitä. Ennen ei ole noin käynyt, Seppälä kertoi.

-Nauhaohjelma (20,533) oli muuten hyvää, mutta vähän jo väsynyttä. Viimeinen heitto osui lamppuihin. Ihan ok päivä, vaikka sunnuntaiksi jäikin parannettavaa, Yhteiskoulun yhdeksäsluokkalainen Seppälä summasi.

Roisko voimisteli ?tasaisesti

Tasaisesti voimistellut HämVS:n Oona Roisko, 18, oli ottelun seitsemäs pistein 61,008. Hän oli SM-kisoissa ottelun kahdeksas.

-Vanne (20,525) meni paremmin kuin SM-kisoissa, vaikka teinkin pieniä, helppoja virheitä. Pallo-ohjelmaan (20,6) en ole hirveän tyytyväinen. Heitot eivät onnistuneet niin kuin ne olisivat voineet onnistua, kertoi Roisko.

-Keilaohjelmaan (19,083) olen muuten tyytyväinen, mutta sattui iso tiputus, kun en heittänyt kunnolla. Nauha (19,883) meni ihan ok. Heitin huonosti, kun tiputin välineen. Kokonaisuutena paransin joitakin asioita SM-kisoista, mutta vielä jäi parannettavaakin, lyseon lukion kakkosluokkalainen Roisko sanoi.

Sofia Saukkonen oli viitonen sekä vanteen että pallon välinefinaalissa 1998-syntyneiden välinefinaalissa. Samassa ikäluokassa Annika Kaivola oli kahdeksas vanteen finaalissa.

Amanda Virkkunen oli kahdeksas vapaaohjelman finaalissa 2001-syntyneiden sarjassa. Siiri Hyttinen oli myös kahdeksas vanteen finaalissa 1999-2000-syntyineiden ikäluokassa. (HäSa)