fbpx
Kolumnit Uutiset

Sillä minä en haluaisi, että minut pakotetaan äidiksi

Nainen, mieti hetki miltä tuntuisi, jos joku varastaisi sinulta munasolun.

Mies viettelisi niin viattomasti, että pystyisit hänet huolettomasti unohtamaan. Hän ottaisi sukusolusi, hedelmöittäisi sen tietämättäsi ja veisi pois silmistäsi kypsymään.

Muutaman kuukauden päästä saisit soiton, että munasolustasi kypsyy kovaa vauhtia ihminen. Sinusta tulee äiti.

Tuntuu aika ikävältä? Tulee petetty ja likainen olo? Vähän kuin kehosi olisi otettu väkisin.

Mies sekä hänen perheensä ja ystävänsä odottaisivat sinun purskahtavan onnesta kyyneliin, tai vähintään kosivan ihmistä, jota et rakasta, ja joka on tehnyt loppuelämäsi sinetöivän päätöksen.

Jos haluaisit keskustella lapsen pitämisestä, tai julkeaisit ehdottaa aborttia, olisit automaattisesti itsekäs sika, sairas ja tunteeton yksilö.

Entinen elämäsi vilisee silmissäsi. Se on nyt sananmukaisesti entinen. Kyllä naisen pitää ottaa vastuu, kun kerran jalkojaan levittelee.

Yhteiskunta odottaisi sinun aloittavan aikuisen naisen elämän. Äidin kuuluu laittaa lapsi etusijalle ja pitää miehestä huolta. Et sinä enää mikään nuori tyttö ole, vaan äiti hyvänen aika!

Älä kuvittele, että ehdit neljästi viikossa joogaan tai että voit jatkossa tuhlata rahaa kosmetiikkaan, sisutukseen ja muuhun turhaan.

Vaikka jäisit viikonloppuäidiksi, lapsi laittaa koko elämäsi uusiksi.

Lapsen isä saisi kaiken sympatian jopa omilta vanhemmiltasi. Onhan hänellä rankkaa, yksin nyt lapsen kanssa. Ei ehdi edes omia kavereitaan tapaamaan. Oma äitisi ottaisi vauvan silloin tällöin hoitoon, jotta isä saa hetken omaa aikaa.

Lapsen isä huomaisi jonkin ajan kuluttua, että kahdestaan lapsen kanssa ei ole helppoa. Katkerimpina hetkinä hän purkaisi turhautumisensa sinuun, koska saat nukkua kokonaisia öitä ja mennä miten lystäät.

“Onhan lapsi sinunkin! Vaikkei se olekaan kasvanut sisälläsi, on se sentään sinun vertasi.”

Yhteiskunta pitäisi huolen siitä, että vaikket haluaisi miestä ja lasta elämääsi, he syövät kukkarostasi seuraavan 18 vuoden ajan.

Naisen oikeutta aborttiin puolustetaan ihmisen oikeudella hallita omaa vartaloaan. Miehellä ei ole oikeutta aborttiin, vaikka nainen voi varastaa häneltä sukusoluja hedelmöittyäkseen.

“Onhan lapsi isänkin!” Mutta yhteiskunnan mielestä miehellä ei ole oikeutta haluta raskaudenkeskeytystä.

Yhteiskuntamme elää vieläkin myytissä, että lapset ovat haikaran tuomia lahjoja Jumalan armosta. Eivät ne ole. Lapsen tekemiseen tarvitaan miehen ja nainen sukusolut, ja loppupeleissä vain jälkimmäisellä on mahdollisuus kontrolloida sitä, seuraako hetken hekumasta uusi ihminen.

Kohtu on valtaa. Se voi olla hirvittävä ase.

Jokaisella ihmisellä on oikeus tulla vanhemmaksi omasta tahdostaan.

Menot