Uutiset

Sillasta tasoihin ja ohi

Vielä kolme minuuttia ennen loppua näytti siltä, ettei HPK saa pistettäkään jääkiekkoliigan keskiviikon ainoasta ottelusta.

Toisin kuitenkin kävi. Kerho nousi reilussa minuutissa kahden maalin takaa-ajoasemasta Jesse Saarisen osumilla tasoihin SaiPaa vastaan, ja Tuomas Vänttinen ratkaisi vielä jatkoajan lopussa HPK:lle ylivoimalla viidennen peräkkäisen voiton.

HPK:n ja SaiPan välinen ottelu oli omituinen. Kerho oli avauserässä erinomainen ja johti Zach Hamillin ylivoimamaalilla. Erätauolla ote kuitenkin lopahti. SaiPa vei toista erää selvästi ja pelasi myös kolmatta mainiosti aina loppuminuuteille asti. Se meni Dave Spinan ylivoimamaalilla 3–1-johtoon ennen erän puoliväliä ja piti Kerhon pois maalipaikoilta. Ajassa 57.27 se kuitenkin nukahti ja Saarinen pääsi tekemään ensimmäisen maalinsa.

– Kolmas erä kääntyi lopun ansiosta plussan puolelle. Toiseen erään kuitenkin taas hölläsimme ja meinasi tulla nuha. Onneksi pystyimme kääntämään pelin voitoksi, 2+1-tehot SaiPan kaadossa tehnyt Saarinen huokaisi.

Ihmeellinen ihmismieli

Saarinen ei osannut sanoa, minkä takia pelin taso heitteli ottelun aikana.

– Se vain on välillä niin. Kyse on yksittäisistä vaihdoista, joissa tapahtuu pieniä juttuja. Perustekemisen pitäisi olla sen verran laadukasta, ettei virheitä tule ja samalla pelifiilis- ja rytmi laske. Nyt niin kävi ja lopussa oli tulla kiire. Tämä oli kuitenkin voittopeli, joten turha asiaa on sen enempää miettiä, Saarinen sanoi.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen mietiskeli toisen erän tapahtumia.

– Ensimmäisessä erässä pelasimme yhden kauden parhaista eristämme. Puolustimme tiiviinä ja pelaaminen oli sellaista kuin olemme hakeneetkin. Toiseen erään meillä tulee liikaa kiekonmenetyksiä ja henkilökohtaisia virheitä. Pelaaminen on vähän uhkarohkeaa. Olimme aika sillassa 3–2-maaliin asti, Arvonen sanoi.

Yksi – ja iso – syy pelin kääntymiseen oli vierasjoukkue. SaiPa pelasi avauserän jälkeen mainiosti ihan loppua lukuun ottamatta.

– Vastustaja oli helkutin hyvä toisessa erässä. Pysyimme hengissä vain Juusen (Saros) ansiosta. Emme silti pystyneet pitämään kiekkoa niin kuin olisimme halunneet. Ihmismieli on sellainen, Arvonen aprikoi.

Tappio otti koville

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen ei voinut kuin pyöritellä päätään, kun varmalta näyttänyt voitto lipui käsistä.

– Käsittämätön sulaminen. Ei tuollaista pitäisi tapahtua. Pelasimme 3–2-maalissa todella löysästi ja vastustaja käytti sen hyväkseen. Sen jälkeen rumpu oli valmis. Kyllä tämä syö aika paljon, kun tällainen vaikeuksien jälkeen tullut 3–1-johto menetettiin. Siinä riittää pähkäiltävää, Tirkkonen mietti.

HPK pelaa tällä viikolla pitkästä kolme ottelua. Se hakee kuudetta peräkkäistä voittoaan perjantaina Turussa ja kohtaa vielä lauantaina Hämeenlinnassa Pelicansin. (HäSa)

Asiasanat