Uutiset

Sillat alas toukokuussa

Moottoritien katetyömaalla Hämeenlinnassa on alettu valmistella Paasikiventien ja Turuntien siltojen purkamista. Sillat pudotetaan alas kahtena lauantaina toukokuussa.

Sitä ennen vanhojen siltojen viereen valmistuvat uudet väylät, joille liikenne siirretään väliaikaisesti.

Reilun vuoden ajan liikenne silloilla on yksisuuntaista. Turuntietä pääsee kaupungista länteen päin ja Paasikiventietä pitkin kaupunkiin päin.

-Eureninkatu, Kaivokatu ja sillat ovat tavallaan kuin yksi iso liikenneympyrä, joka kiertää (tulevaa) kauppakeskusta, YIT Rakennuksen projektipäällikkö Timo Parikka sanoo.

Nyt alkaa tosi rytinä

Moottoritien katetyömaalla on tähän asti rakennettu lähinnä betonitunnelia ja samalla kauppakeskuksen perustuksia. Tästä keväästä lähtien työt ulottuvat myös kaupungin kaduille.

-Kesän 2013 loppuun saakka on luvassa haittaa liikenteelle lähes päivittäin, Hämeenlinnan kaupungin projektipäällikkö Markku Ahonen sanoo.

Siltojen muuttuminen yksisuuntaiseksi on vain yksi harmeista. Oman lisänsä tuo kauppakeskuksen rakentaminen, joka alkaa huhtikuussa. Esimerkiksi materiaalikuljetuksista ja maansiirrosta koituu kaupunkilaisille haittaa.

-Asukkaille järjestetään tiedotustilaisuuksia projektin etenemisestä, Parikka ja Ahonen lupaavat.

Ensimmäinen asukastilaisuus järjestetään jossain vaiheessa huhtikuun puolivälissä. Silloin hämeenlinnalaisilla on mahdollisuus kysellä katutöistä ja siltojen purku-urakasta tarkemmin.

Palasiksi ja moottoritielle

Turuntien ja Paasikiventien sillat uusitaan muun muassa siksi, että moottoritien tunneliin varataan tila kolmatta ajokaistaa varten. Lisäksi Paasikiventien sillan eteläpuolelle rakennetaan uusi ramppi Tampereen suuntaan.

Vanhojen siltojen purkamisen takia moottoritien liikenne siirretään keväällä hetkeksi kokonaan Kaivokadulle ja Eureninkadulle.

-Niinä päivinä voi olla aika vaikea liikkua poikittaissuunnassa (itä-länsi -suunnassa) kaupungilla, Timo Parikka sanoo. Hän toivookin kaupunkilaisten välttävän autoilua noina päivinä.

-Mutta toisaalta ymmärrän, että siltojen purkaminen on harvinainen tapaus ja se voi kerätä uteliaita katsojia paikalle, hän sanoo.

Sillat aiotaan leikata ja pudottaa palasina moottoritielle.

Pudottamiseen ja moottoritien raivaamiseen on aikaa 24 tuntia. Parikan mukaan työ aiotaan tehdä jonakin lauantaipäivänä toukokuussa. Ajankohta varmistuu, kunhan urakoitsija on neuvotellut kaikkien tarvittavien viranomaisten kanssa.

Turuntien silta puretaan samalla tavalla kuin Paasikiventien silta, mutta hiukan myöhemmin toukokuussa. (HäSa)

Päivän lehti

21.1.2020