Uutiset

Silloin Jeesus nauroi

Kysymys tuntuu hassulta: voiko Suomen kouluissa järjestää suomalaisia joulujuhlia? Helsingin Sanomat kuitenkin kysyi asiaa noin sadalta älymystön edustajalta, joista viidennes vastasi kieltävästi.

Tarkasti ottaen kysymys koski jouluevankeliumin lukemista, vaakakupissa on kuitenkin suomalainen jouluperinne.

Tutkija Anu Kantola vaatii Ilta-Sanomissa kouluihin ”uskontoneutraaleja” joulujuhlia, koska uskonnolliset juhlat ovat maanmuuttajien kotouttamisen este.

Positiivisesti voi ajatella kotouttamisen olevan pienestä kiinni.

Maamme älymystön viidennekselle nauroi Hesarin ilmestyttyä hyväntahtoisesti Jeesus – ja myös maahanmuuttajat.

Vierasmaalaiset pitävät kiinni perinteistään, mikä on upeaa. Heidän täytyy kummastella suomalaisia, jotka ovat selkä notkolla, vaikkei edes tuule.

Muutama maahanmuuttaja koulussa niin ulos perinteet!

Kun suomalaisia lapsia eksyy vaikkapa islamilaiseen kouluun ulkomailla, ei sikäläisen älymystön mieleenkään tulisi kirjoittaa juhliinsa uusia käsikirjoituksia.

Kantolat käyttäytyvät raukkamaisesti, sillä porukka käyttää maahanmuuttajia pelinappuloina uskonnon vastaisessa muokkauksessa.

Tarkoitus on ajaa alas paitsi suomalaisuutta, myös luterilaisuuteen nojaavaa uskonnollista perinnettä.

Maahanmuuttajat eivät ole vaatineet yhtään mitään. Äänessä olivat suomalaiset.

Rasismiin taipuvaiset sotkevat soppaan – tarkoitushakuisesti – tänne muuttaneet, varsikin islaminuskoiset.

Puurot ja vellit menevät sekaisin, koska älymystö istuu kammioissaan, eikä käy koulujen joulujuhlissa. Koppielämä panee kuvittelemaan, että koulujen joulujuhlat ovat uskonnon ylistystä.

Uskovaiselle ”Enkeli taivaan”, jouluevankeliumi ja seiminäytelmä ovat koko joulu, pääosalle juhlijoista ne ovat vain jotain, mikä on aina kuulunut jouluun.

Koulun joulujuhla on tilaisuus, jossa pääosassa ovat lapset. Kaunista ja yksinkertaista!

Joulujuhla on väistämättä kiinni kristillisyydessä. Jos pienikin uskonnon pilkahdus on liikaa, juhlat pitäisi kieltää ja todistukset jakaa pimeässä luokassa.

Kantolan liputtama ”uskontoneutraali” juhla ei ole ratkaisu – ei varsinkaan ongelmaan, jota ei ole tosiasiassa olemassa.

Kantola ei lainkaan ota laskuissaan huomioon sitä, että hänen mallinsa loukkaa niitä suomalaisia, jotka haluavat pitää kiinni perinteistä. Ehkä heitä pitääkin kolhia?

Uskontoneutraali joulu Suomessa! Äly hoi, älä jätä, joulunakaan.

Älymystön sietäisi keskittyä omaan perinteeseensä, ajatteluun. Juhlahöpinä todistaa paremman väen rappiosta.

Päivän lehti

6.6.2020