Uutiset

Silmitöntä väkivaltaa käyttänyt nuorisoporukka vangittiin

Riihimäellä alkuviikosta tapahtuneista rajuista väkivaltarikoksista epäillyt kuusi 15-26-vuotiasta nuorta vangittiin perjantaina.

Hyvinkään käräjäoikeus istui vangitsemisoikeidenkäynnin Hämeenlinnan poliisiasemalla. Kaikki kuusi pidätettynä ollutta vangittiin todennäköisin syin epäiltyinä tapon yritykseen, törkeisiin vapaudenriistoihin ja muihin väkivaltarikoksiin.

Syyte asiassa pitää nostaa kesäkuun loppuun mennessä. Oikeudenkäyntiasiakirjat julistettiin salaisiksi.

Vangitut miespuoliset ovat iältään 26-, 23-, 16- ja 15-vuotiaita ja vangitut tytöt 17- ja 15-vuotiaita.

Poliisi jatkaa esitutkintaa tapahtumien kulusta ja eri tekijöiden osallisuudesta. Motiivista ei ole vieläkään mitään tietoa. Taustalla saattaa olla pelkästään tekijöiden viehtymys väkivaltaan.

Riihimäen keskustassa olevassa kerrostaloasunnossa kuusi nuorta pahoinpitelivät todella törkeästi kahta ihmistä kahtena peräkkäisenä yönä. Koko porukka on osallistunut hakkaamisiin.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä asunnossa pahoinpideltiin 12-vuotias poika lyömällä, potkimalla ja viiltelemällä. Pojalta murtui nenä, silmät muurautuivat umpeen, käsissä oli viiltohaavoja ja ruhjeita oli ympäri kehoa.

Seuraavana yönä uhriksi joutui 26-vuotias mies, jota hakattiin vasaralla, rautaketjulla ja nyrkeillä. Myös tällä uhrilla oli viiltohaavoja kädessä. Miehen nenä on myös ilmeisesti murtunut ja päässä on runsaasti ruhjeita ja mahdollisesti kasvoluissa murtumia.

Poliisi otti tekijät torstaina kiinni. Uhrit ja osa tekijöistä tunsivat toisensa entuudestaan.

Osalla epäillyistä on vahva väkivaltarikostausta. He ovat muun muassa hakanneet ihmisiä ravintoloiden edustoilla. Lisäksi poliisi tutkii myös muita aikaisempia väkivaltarikoksia, joita epäillään tämän porukan tekemiksi. (HäSa)