Uutiset

Simo Turunen nousi voittoon Tuuloksen rasteilla

SK Vuoksen Simo Turunen nousi Hauhon Sisun kaksipäiväisen kisan miesten A-sarjan kärkeen toisen päivän hyvällä suunnistuksellaan. Hän voitti pitkän matkan 21,7 km:n kisassa niukasti kolmellatoista sekunnilla Navin Jarno Parkkisen, joka ei lauantaina ollut mukana. Yhteiskisan kakkonen oli Kouvolan Suunnistajien Tuukka Turkka kahden ja puolen minuutin tappiolla. Lauantain nelonen Femmanin Peter Sundelin nousi kolmanneksi yli kuusi minuuttia voittajasta jääneenä.

– Parempaa menoa minulla oli kuin lauantaina. Silti tuli sellaiset puolitoista minuuttia yhteensä pieniä virheitä. Rata vaati tarkkaa kartanlukua melkein koko ajan, Turunen tuumi.

Kilometri ennen maalia Parkkinen oli kuusitoista sekuntia Turusta edellä, mutta erehtyi sitten kerran väärälle uralle ja jäi päivän kakkoseksi. Turkka oli päivän viides.

– Sinänsä kohtuullinen suunnistus, vaikka koko aikaa en pysynytkään kartalla virheiden takia. En ollut varma jaksamisestani, joten pyrin rauhalliseen menoon. Suunnistaa piti kyllä koko ajan, rata oli sen verran haastava, Turkka jutteli.

Leppäsalmi ylivoimainen

Naisten A-sarjassa Haapamäen Urheilijoiden Milka Leppäsalmi otti kärkipaikan myös toisena kisapäivänä. Kakkoseksi suunnisti Rajamäen Rykmentin viime kauden nelinkertainen SM-voittaja Mervi Pesu häviten kuitenkin yli kaksi minuuttia 14,8 km:llä. Kahden päivän tuloksen toinen oli HU:n Sonja Mörsky noin 4,5 minuutin päässä Leppäsalmesta.

– Oli parempaa, sujuvampaa suunnistusta minulta kuin lauantaina. Sain nyt touhuun tarpeeksi malttia. Tarkkuutta tarvittiin, herpaantua ei saanut vähääkään, Leppäsalmi arvio kisaansa.

Pesu haki hyvää harjoitusta ensi viikonlopun SM-kisan alle ja oli tyytymätön.

– Suunnistus tökki aika pahasti. Supikoissa oli välillä suuntavaisto todella hukassa hetkittäin. Kartanlukuharjoitukseksi tämä kyllä kelpasi, hän arvioi.

Alueelta yhteiskisan voittoon suunnistivat Antti Virtanen TarpSu H45, Pertti Laurila EsSu H80, Aaro Aho VaHa H14, Rauli Aho VaHa H10 ja Heta Virtanen HlS D12. (HäSa)

Asiasanat

Mainos