fbpx
Uutiset

Simon Elon loikka kokoomukseen sai ymmärrystä sinisten kärkijoukolta – "Mies menee ja mies tulee"

Sinisten Jussi Niinistö ja Pirkko Mattila miettivät ensi vuoden kuntavaaleja. Jari Lindströmille politiikan teko on taakse jäänyttä elämää.
Espoolainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Simon Elo siirtyy kokoomukseen.
Espoolainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Simon Elo siirtyy kokoomukseen. Kuva: Joel Maisalmi

Sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmää viime hallituskaudella johtanut Simon Elo kertoi maanantaina siirtyvänsä kokoomukseen.

Lue myös: Simon Elo siirtyy kokoomukseen – “Olen tolkun oikeistokonservatiivi”

Elo on ollut sitoutumattomana jo viime syksystä lähtien. Espoon kaupunginvaltuustossa tällä hetkellä vaikuttava Elon kertoi harkinneensa pitkään uutta poliittista kotiaan. Kokoomus valikoitui, koska hän tuntee olevansa tolkun oikeistokonservatiivi.

Elolla on jo pitkä historia eri puolueista. Hän on ehtinyt vaikuttaa kristillisdemokraateissa, perussuomalaisissa, sinisissä, sitoutumattomana ja nyt kokoomuksessa.

Muut sinisten kärkipoliitikot eivät ole Elon lailla harkitsemassa puolueensa vaihtoa.

Se oli tässä

Entinen työministeri Jari Lindström kertoo kirjoittaneensa tsemppausviestin entiselle puoluekaverilleen.

– Mies menee ja mies tulee vastaten omista tekemisistään, hän tiivistää.

Entinen työministeri Jari Lindström istuu Kouvolan valtuustossa, mutta ei hae jatkokautta. Politiikan teko oli tässä, hän sanoo.
Entinen työministeri Jari Lindström istuu Kouvolan valtuustossa, mutta ei hae jatkokautta. Politiikan teko oli tässä, hän sanoo.

Lindström sanoo ajatelleensa vaikka mitä, mutta lopputulos on, että hänen politiikan tekonsa oli tässä.

Lindström istuu Kouvolan valtuustossa sinisten väriä liputtaen kauden loppuun.

Hän ei aio ehdolle enää ensi vuoden kuntavaaleissa.

Puolue ei vaihdu

Viime kaudella Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa sosiaali- ja terveysministerin salkkua kantanut Pirkko Mattila on Muhoksen kunnanvaltuustossa.

Mattila kertoo, ettei hän vielä tiedä, aikooko olla vuoden päästä ehdokkaana valtuustoon sinisten riveistä. Hänellä ei ole aikomusta miettiä puolueen vaihtamista.

Sosiaali- ja terveysministerin salkkua kantanut Pirkko Mattila (sin.) ei ole miettinyt puolueen vaihtoa. Kuva: Elias Lahtinen
Sosiaali- ja terveysministerin salkkua kantanut Pirkko Mattila (sin.) ei ole miettinyt puolueen vaihtoa. Kuva: Elias Lahtinen

Nälkä politiikkaan

Entinen puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) kuuli Elon vaihdoksesta sunnuntaina saatuaan tekstiviestin.

– Luulen, että hän on pohtinut jäsenyyttä kokoomuksen ja kristillisten välillä. Hän aloitti poliittisen uransa kristillisissä.

Niinistön mukaan Elon vaihdos kertoo, että nälkä politiikkaan on edelleen vahva.

– Onhan hän vielä nuori mies.

Sinisten entinen puolustusministeri Jussi Niinistö ei ole vielä päättänyt, onko ehdolla ensi vuonna Helsingin kaupunginvaltuustoon. Hok-Elannon ehdokkaana hän on tänä vuonna. Kuva: Joel Maisalmi
Sinisten entinen puolustusministeri Jussi Niinistö ei ole vielä päättänyt, onko ehdolla ensi vuonna Helsingin kaupunginvaltuustoon. Hok-Elannon ehdokkaana hän on tänä vuonna. Kuva: Joel Maisalmi

Niinistö itse ei ole pohtinut politiikkaa aktiivisesti sitten viime kevään lukuun ottamatta kuntapolitiikkaa. Hän istuu Helsingin kaupunginvaltuustossa.

– En ole vielä päättänyt, olenko ehdolla vai en ensi vuoden kuntavaaleissa. Sen verran voin kertoa, että olen Hok-Elannon vaaleissa ehdolla tänä keväänä, hän jatkaa.

Etelä-Pohjanmaa kiinnostaa

Niinistöä soviteltiin taannoin myös Kauhavan kaupunginjohtajaksi.

Kaikki sai alkunsa Komiat-lehdestä, jossa oli kansalaiskirjoitus. Siinä ehdotettiin, että Niinistön pitäisi hakea kaupunginjohtajaksi Kauhavalle.

– Tämän kirjoituksen perusteella Ilkka-lehti, nykyisin Ilkka-Pohjalainen soitti ja kysyi, haluanko hakea pestiä. Sanoin, että olen kiinnostunut, jos virka tulee auki.

Nyt olen ymmärtänyt, että nykyiselle johtajalle esitetään kahden vuoden jatkoa, joten haku ei ole ajankohtainen.

Niinistö sanoo, ettei hän sulje vaihtoehtoa pois.

– Kuntapolitiikka kiinnostaa ja Etelä-Pohjanmaa ilman muuta, mutta tämä oli puhdasta spekulointia.

Soini hiljaa

Viime kaudella ulkoministerinä istunut Timo Soini (sin.) ei vastannut Lännen Median soittopyyntöön. Soini tuli julkisuuteen viime kuussa kirjoitettuaan kirjan populismista.

Soini ei tuolloin linjannut tulevaisuuden suunnitelmiaan tarkasti. Hän väläytti tosin osallistumistaan presidenttivaaleihin vuonna 2024.

Hän ei sulkenut pois mahdollisuutta, jonka mukaan hän olisi kansanliikkeen ehdokas.

Soini kertoi myöhemmin, että viimeistään parin vuoden kuluttua kuullaan lisää.

Liioin entinen kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) ei vastannut siihen, aikooko hän jatkaa sinisissä edelleen.

Menot