Uutiset

Sini Oinoselle tuplakultaa Ruotsissa

Hämeenlinnnan judoseura oli kolmanneksi paras seura lauantaina Ruotsin Oxelösundissa järjestetyissä Sörmlandstreffen-judokisoissa. Tatamilla oli 342 judokaa, joista kuusi oli hämeenlinnalaisia. Hämeenlinnalaisten sijoituksen kunniataulukossa takasivat Sini Oinonen kahdella ja Turpal Djoukaev yhdellä kultamitalilla, Tuukka Lahtinen hopeamitalilla ja Samuli Koskinen pronssimitalilla.

Sini Oinonen voitti varmalla tavalla naisten alle 52 kg:n sarjan. Sarjassa oli kaksi kovaa ruotsalaista mustan vyö judokaa, mutta Oinonen oli varmaotteinen ja voitti kaikki ottelunsa ipponeilla. Mustavöinen itsevarmuutta uhkunut Oinonen ratkaisi kultamitalin voitolla IK Södra Mölndahlin Malin Nordinista. Oinosen jalkaheitto kaatoi Nordininkin ipponin arvoisesti ennen täyttä otteluaikaa. Oinonen otti toisen kultamitalinsa omasta sarjastaan eli alle 21-vuotiaiden naisten alle 52 kg:n sarjassa. Hänellä oli vain yksi vastustaja, Grums judoklubin Josefin Ahlstrand. Sarja oteltiin paras kolmesta -kaaviolla. Kolmea ottelua ei tarvittu, sillä Oinonen voitti kaksi ensimmäistä ottelua alle minuutissa.

Turpal Djoukaev voitti heitoillaan alle 18-vuotiaiden poikien alle 55 kg:n sarjan. Djoukaev otteli päivän vakuuttavasti ja varmaotteisesti ja otti voitoillaan judopassiinsa kahden ruotsinmestarin nimet. Vuoden 2015 alle 18-vuotiaiden ruotsinmestari ruskeavöinen Alexander Dahlin Judo Arvikasta kompastui finaalissa Djoukaevin oikea-aikaiseen kieppiin.

Tuukka Lahtinen otti hopeaa alle 15-vuotiaiden poikien alle 60 kg:n sarjasta käyttämällä kieppiään kaikissa voitoissaan. Kolmesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi voittanut Lahtinen varmisti hopeamitalin viimeisessä ottelussaan IK Södran Kalle Bååthea vastaan reilun puolen ottelun jälkeen tulleella kieppi-ipponilla.

Samuli Koskinen otti pronssia alle 21-vuotiaiden alle 66 kg:n sarjasta. Toiselle kierrokselle arvottu Koskinen hävisi ensimmäisen ottelunsa Victor Skoglundille, mutta pääsi jatkamaan keräilyotteluissa. Frövi judoklubin Rasul Rezae kompastui kahdesti yukon arvoisesti Koskisen jalkaheittoon ja Koskinen eteni pronssiotteluun. Koskinen voitti pronssia Timmy Biedronia vastaan ottamalla ensin yhden waza-arin jalkaheitollaan ja sitten toisen waza-arin vastaheitollaan, kun Biedron yritti tasoittaa ottelua. Koskinen otteli myös miesten alle 66 kg:n sarjassa, mutta ei sijoittunut.

Simo Ansalahti jälki-ilmoittautui kisoihin ja ottelikin viidenneksi miesten alle 73 kg:n sarjassa, ja Lassi Talvitie oli seitsemäs alle 18-vuotiaiden alle 60 kg:n sarjassa.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic