Uutiset

Sininen hetki herättelee Herajoen työväentalolle eloa

Herajoen työväenyhdistys on toteuttamassa professori, näyttelijä Veikko Sinisalon toivetta avaamalla näyttämönsä kulttuurille. Musiikki asettui taloon, kun laulaja Timo Aalto ja muusikko Antti Polameri pääsivät talolle harjoittelemaan ja levyttämään.

Teatteri ja musiikki ovat kuuluneet työväentalolle, jossa näyttelijä Veikko Sinisalo syntyi ja kasvoi. Antti Polameren Tainatar-yhtye ja Timo Aalto musisoivat talolla yleisölle Sininen hetki -konsertissa. Konsertin toivotaan käynnistävän uuden kulttuurikäytön ajan talolla, jonka näyttämö seisoo ilman omaa harrastajateatterijoukkoa.

Timo Aalto on riihimäkeläinen laulaja, joka opiskelee klassista laulua Hämeenkoskella Kalevi Koskisen oppilaana. Antti Polameri taas on Lopella asuva vuonna 2001 perustamansa Tainatar-yhtyeen rumpali, mutta myös pianisti.

– Kun Herajoen työväentalosta saatiin harjoittelupaikka, samalla avautui hieno mahdollisuus kerätä erilaisia kokoonpanoja yhteen ja soitella hyvin monenlaista musiikkia tanssimusiikista klassiseen. Nytkin on valmiina erityisesti pianobaareihin räätälöity Frank Sinatran ja Dean Martinin elokuvamusiikista koottu ohjelma yhden porukan kanssa, Timo Aalto kertoo.

Vaikka Timo Aalto opiskelee klassista laulua, hän ylittää vaivatta eri musiikkilajien rajoja. Kevyt tanssimusiikki, elokuvamusiikki ja Suomi-pop sopivat Timon suuhun siinä kuin lieditkin.

Tainatar maistuu suomalaiselta

Tainattaressa soittaa laajimmassa kokoonpanossa kahdeksan muusikkoa, mutta Herajoella yhtyeessä kuullaan laulaja Mia Saurasen takana pianossa Pekka Pitkäkoskea, rummuissa Antti Polamerta, bassossa Antti Kivimäkeä ja kitarassa Tommi Taurua.

Sinisessä hetkessä Tainatar soittaa neljä Antti Polameren säveltämää laulua, joiden teksti on espanjalaisen runoilijan Federico Carcía Lorcan (1898-1936) Veren häistä.

Tainatar sai viime vuonna Hämeen kulttuurirahaston taideapurahan.

Sininen hetki -konsertissa on luvassa sekä Timo Aallon yksinlaulua Antti Polameren säestyksellä että yhteislaulua, mutta myös Tainattaren ominta musiikkia.

– Ohjelma ei ole raskasta sulatettavaa. Veikko Sinisalon kunniaksi on valittu mukaan Matti Turusen säveltämä Aleksis Kiven runo Sunnuntai. Laulan myös italialaisen Nino Rotan säveltämän Kun aika on, Timo Aalto kertoo.

Antti Polameri kuvailee Tainattaren musiikkia rokiksi, jossa on elementtejä suomalaisesta kansanmusiikista, jazzista ja taidemusiikista. Yleisön on toistaiseksi lähdettävä kuuntelemaan Tainatarta livenä paikan päälle, mutta pikapuoliin yhtyeestä voi nauttia myös äänitteenä.

Levy on tekeillä ja tarkoitus saada markkinoille vuoden lopulla. Myös Timo Aallolla on kymmenen muusikon kanssa äänitetty levy odottamassa julkaisua. (HäSa)

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic