Uutiset

Siniset Engelit mellastivat Helsingissä

Hämeenlinnan Paukun suomensarjajoukkueella oli keskiviikkona ohjelmassa ”kesäinen retki Meilahteen”, kuten joukkueen pelinjohtaja Mikael Mantila kuvailee heidän vierailuaan Puna-Mustien kotikentälle.

Ottelun alku oli Paukulta painajaismainen. Marjukka Mäkisen ollessa lukkarina helsinkiläiset saivat kaksi juoksua vapaataipaleilla, ja Puna-Mustien Henna Sinkkonen huipensi oman neljän juoksun lyöntivuoronsa kunnariin.

Paukku kuitenkin virkosi ja johti jo ensimmäisen vuoroparin jälkeen 6–9. Lopulta jakso oli hämeenlinnalaisten tylyin luvuin 9–23. Kolme kunnaria lyönyt Lotta Immonen oli huippuvireessä (ottelun tehot 3+12/6).

Pelinjohtaja Mantilan mukaan heikko alku on valitettavan tyypillistä ”Sinisille Engeleille”.

– Ensimmäisellä jaksolla on suuria käynnistymisvaikeuksia. Jotain meidän pitää siihen tehdä. Tänään oli lyöntikelikin, mutta tulimme vähän veltosti tähän peliin, ja se näkyi. Onni onnettomuudessa, että sisäpelissä lyönti napsui, Mantila analysoi.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet tekivät hieman muutoksia ulkopelaamiseensa. Kun ilmakin viileni, läpilyönnit jäivät vähiin. Paukun esitys ottelun lopussa oli enemmän pelinjohtajan mieleen.

Mikael Mantila nostaa sisäpelissä loistaneen ja joukkueen ykköspalkitun Immosen lisäksi onnistujina esille ulkopelistä Terhi Mantilan, Emmi Alatalon ja Maarit Lindbergin. Terhi Mantila syötti hyvän pelin ottettuaan Mäkisen paikan lautasen ääressä.

Paukun kausi Suomensarjassa jatkuu sunnuntaina kotiottelulla Etelälohkon jumboa, Lappeenrannan Pesä-Ysejä vastaan.

– Ei muistella tätä peliä enempää, vaan keskitytään tulevaan. Missään nimessä ei ole helppoja pisteitä tulossa, mutta totta kai tavoitellaan niitä taas, Mikael Mantila päättää. HäSa

Asiasanat