Uutiset

Siniset Engelit puristi pisteet Janalta

Hämeenlinnan Paukun naisten kakkosjoukkue eli Siniset Engelit otti kotiavauksessaan Hämeensaaressa voiton, kun paikallistaistossa Janakkalan Jana kaatui pesäpallon suomensarjassa lukemin 2–0 (7–6, 7–1).

– Eka jakso pelattiin yleisölle, mutta toiselle jaksolle saatiin ryhtiliike, tuumasi Paukun ykköspelinjohtaja Mikael Mantila.

– Mutta kaikki kunnia Janalle, joukkueessa on lahjakkaita tyttöjä ja vähän kun annettiin siimaa niin hyvillä lyönneillä he laittoivat meidät ahtaalle.

Ensimmäisellä jaksolla Paukku haki lukkaria ja Jana eteni ensin vapaataipaleilla 1–3-johtoon ja sitten Mari Koskisen (1/1) sekä Iida Järvisen (2/0) onnistuneilla lyönneillä toisessa vuoroparissa jo lukemiin 1–6.

Kolmantena pelaajana syöttölautasen ääreen tullut ja kakkospalkinnon pokannut Oona Svärd (2/0) sai Paukun ulkopeliin ryhtiä ja kotijoukkue hinautui peliin mukaan tehopelaaja Lotta Immosen (5/2) johdolla.

Viimeisen tasoittavalle lähdettiin lukemista 3–6. Paukun pelinjohto muutti lyöntijärjestystä ja

Immosen kolmospuolen läpilyönnillä Paukku nousi juoksun päähän.

Voittojuoksun löi Terhi Mantila (1/2) kotiuttaen Sanni Järveläisen. Näin jakso Paukulle, vaikka viimeisen vuoron tuomariratkaisut herättivät keskustelua.

Janan pelinjohtaja Mika Järvinen ei halunnut mennä tuomioiden taakse.

– Meillä pysyi paketti hyvin kasassa ja saimme hyviä vaihtolyöntejä. Ensimmäinen jakso oli jo huulilla meille, mutta lopussa se menetettiin. Pienestä oli kiinni. Likat antoivat hienosti kaikkensa ja toiselle jaksolle ilme pysyi hyvänä. Kopista lähdettiin edelleen voittamaan peliä, mutta ei enää saatu tilanteita niin hyvin. Mutta hyvällä pelillä hävittiin, Järvinen summasi.

Toisella jaksolla Paukku teki tasaisesti joka vuoroparissa juoksuja ja eteni selkeää jaksovoittoon. Ykköspalkitun Sanni Järveläisen (0/4) ohella juoksuja toi kakkospolttajana urakoinut Eveliina Vartiainen (1/4). Paukusta juoksuja löivät myös Maarit Lindberg (2/2) sekä Emmi Alatalo ja Anna Knuuttila.

Janan kavennusjuoksun löi ykköspalkinnon saanut Fanni Kanerva, joka onnistui lukkarina mainiosti. Paukku vei jo avausjaksolla kolmostilanteet 15–8 ja koko ottelussa 28–11.

– Tilanteiden rakentelu onnistui koko pelin, mutta kotiuttaminen vaatii oikean rytmin ja Fanni syötti pahoja tolppia, mikä vaikeutti peliämme, Paukun pelinjohtaja Mantila korosti.

– Mutta kiitos joukkueelle, voitosta pelattiin ja se saatiin. Emme ole miettineet ennakkosuosikin asemaa lohkossamme, joka peliin tullaan vaan tavoittelemaan voittoa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

8.7.2020