fbpx
Uutiset

Siniset Engelit voittoon myös Janan vieraana

Turengin Kansanpuistossa vietettiin pesäpallojuhlaa uuden hiekkatekonurmikentän avajaisissa ja juhlaottelussa naisten suomensarjassa kohtasivat Janakkalan Jana ja Hämeenlinnan Paukun kakkosjoukkue eli Siniset Engelit.

Hieno aurinkoinen kesäilta ja 392 katsojaa loivat oivat puitteet paikallistaistolle, jonka etelälohkon kärjessä puhtaalla pelillä oleva Paukku vei lukemin 0–2 (2–3, 0–8).

– Hieno tapahtuma ja hieno kenttä, tällaista pesäpallon pitääkin olla, kiitteli Paukun pelinjohtaja Mikael Mantila.

Janan nuori joukkue tuli vahvasti kauden ensimmäiseen kotipeliinsä, vaikka vastapuolella oli kokemusta yli 700 superpesispelin verran lukkari Marjukka Mäkisen johdolla.

Uuden kentän ensimmäisen juoksun löi jokeri Sanimaria Selinko kotiuttamalla Fanni Kanervan. Kaisa Kuittinen karkasi harhaheitolla kotiin ja Jana johti 2–0. Kolmannen tasoittavalla Paukku onnistui kuitenkin lyömään tarvittavat juoksut ja nousi jaksovoittoon.

– Meillä on ensimmäisen jakson tautia, alkuun menee aikaa, että lämmitään ja saadaan peli rullaamaan. Mutta hyvin joukkue väänsi jaksovoiton, Mantila pohti.

– Toinen jakso olikin sitten sitä, millä voittoja on tullut. Mutta parannettavaa on, vauhtia pitää saada ulkopeliin lisää, nyt yksilöt nousevat ratkomaan pelejä. Tänään linjapelaaminen oli vahvaa.

Paukusta tehokkaimmat olivat Maarit Lindberg (2/2), Terhi Mantila (1/3), Oona Svärd (3/0), Sanni Järveläinen (0/3), Eveliina Vartiainen (0/3) ja Lotta Immonen (2/0). Yhden juoksun löivät Emmi Alatalo ja Anna Knuuttila.

– Alkuun oli iskun paikkamme, uusi kenttä ja kotipeli. Pienestä se oli kiinni, mutta helppoja pinnoja noin vahvaa ulkokenttää vastaan ei tule. Toisella jaksolla rutiini tuli esille ja merkistä väleihin Paukku löi juoksuja, ei niille voinut mitään, summasi Janan pelinjohtaja Mika Järvinen.

– Olihan tässä suuren urheilujuhlan tuntua, ja tällä pelillä olisi pätkitty monta muuta joukkuetta. Lohkossa kolmen kärki on erottunut, mutta sen jälkeen on tasaista. Kotipeleistä kolmen pisteen voittoja ja asemat sarjassa ovat ihan hyvät. Toivotaan, että yleisö löytää tänne jatkossakin.

Kenttähankkeen puuhamies Jari Korhonen kiitteli avajaistilaisuudessa kaikkia yhteistyötahoja koko kylän yhteisestä hankkeesta ja Janan talkooväki puolestaan sai kiitoksia suuren urakan läpiviemisestä ja asenteesta, jossa kaikkea ei odoteta valmiina vaan ollaan valmiita itse tekemään. HäSa

Asiasanat

Menot