Sinisien Ritareiden tuleva kausi

 

Vuosikymmenten menestyksellä pelannut Siniset Ritarit valmistautuu uuteen kauteen. Pääsponsorit ovat pelimerkkejä antaneet ja ovat valmiita tukemaan uusillakin sijoituksilla joukkuetta jatkuvaan menestykseen. He seuraavat päivittäisiä onnistumisia mediasta, vaikka harjoituksiin heitä ei päästetä. Pelitaktiikkaa ei paljasteta heille, eikä kovimmille vastustajille. Pääsponsorit arvostavat joukkueen pelaajia arvoasteikon huipulle.
 
Sponsorirahojen jakamiseen joukkueelle on järjestetty laillinen jakelujärjestelmä. Jakamista valmistelee parinkymmenen viisaan konklaavi, jota avustaa alajaostojen työmyyrät. Heidän esityksestään, kaksisataa erilaista, yhteiskunnallisesti tai julkisuudessa ansioitunutta päättää lopullisen pelibudjetin. Mielipiteet jakautuvat, mutta jonkinlainen sopu syntyy. Lopullisen jakamisen tekee pelihallitus.
 
Koko joukkuetta johtaa päävalmentaja varmoin ja tiukasti ohjaavin ottein. Apuvalmentajat eivät saa kertoa joukkueen valmiudesta etukäteen mitään. Maksavan yleisön pitää voida luottaa joukkueen taistelukykyyn, he tätä sponsoroivat. Päävalmentajan mielestä vasta epäonnistuneen pelitilanteen jälkeen, apuvalmentajat pääsevät julkisesti kommentoimaan. He saavat vastata ja kertoa syyt paitsioansaan joutumiseen, pelipallon luiskahtamisen rajan yli tai maalipuitteiden ohi. Pelaajien sijoittautuminen kuuluu myös apuvalmentajien vastattavaksi.
 
Samanaikaisesti sponsorirahojen ohjauskiemurat estävät nuorten uusien pelaajien palkkaamista joukkueen vahvistukseksi. Välillä jopa pohditaan pelaaja-akatemian hetkellistä sulkemista.
 
Pelitaktiikkaa luodaan uusiksi. Päätetään poistaa joukkueesta laitahyökkääjät, sillä taktiikkakuvioiden pääsuunnittelijan mukaan peliä käydään keskellä kenttää. Turha pitää myöskään laitapuolustajia. 
 
Peli jatkuu ja keskushyökkääjät ja -puolustajat juoksevat entistä kovempaa. Silti he ovat pelitilanteissa myöhässä. Vastustaja heiluttelee verkkoja ja ohittelee väsähtäneitä laitojen kautta.
 
Ammattipelaajia on siirretty myös huoltohommiin, vaikka niihin olisi kelpoisuus muilla, ilman huippukoulutusta tarjoavan pelaaja-akatemian läpikäymistä. Joitakin huoltohommia ammattipelaajat eivät edes osaa, mutta huoltoalan ammattilaista ei palkata.  
 
Joukkue menestyy edelleen. Voittoja tulee, mutta tipahtelee myös kirveleviä tappioita. Havaittavissa on myös pääsponsorien tuskaantuminen joukkueen laitojen vuotamiseen. Pääsponsorit eivät ymmärrä, että heidän joukkueelle tarkoittamia rahoja liukuu jopa ulkomaille. Pelikin on kansainvälistynyt, sillä vastustajia rantautuu päivittäin peliareenalle.
 
Vastustaja seuraa tarkkaan tilannetta. He ottavat käyttöön uusia pelivarusteita, järeitäkin. Niiden saantia vaikeutetaan uusilla säännöillä. Piittaamattomat välittäjät kuitenkin toimivat edelleen.
Ravinteet ovat myös kunnossa. He jaksavat. Ravinnelisiä nautitaan, eikä dopingtestausta ehditä tekemään. He rikkovat sääntöjä. Kukaan ei ehdi heitä ohjata eikä valistaa.
 
Pelikentällä tapahtuneet uudet dramaattiset pelikuviot ja pelitilanteiden koveneminen lisäävät sääntömuutosvalmistelua. Kielletään kovimpia keinoja ja vastustajaa valvotaan uusilla sääntökohdilla. Uudet säännöt lisäävät pelaajien juoksemista. Joukkue väsyy, mutta ei vielä turhaudu. Pelaajat ovat ammattilaisia. Tätä peliä ei vielä ole hävitty, mutta pyyhe jo liehahtelee, valmiina lentämään kehään.
 
 

Mainos