fbpx
Uutiset

Sipaus aloittaa kesän korvalla

Seudullinen sijaispalveluyksikkö eli sipaus välittää työntekijöitä ja sijaisia terveyden- ja sairaanhoidon, vanhustenhuollon, kotihoidon ja kotipalvelun yksiköihin. Seutukeskus Oy Hämeen ideoima hanke käynnistyy kevään 2005 aikana yhteistyössä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kanssa.

– Tarkempaa aikataulua tehdään parasta aikaa ja hanke otetaan pilottikäyttöön touko-kesäkuussa, sanoo projektipäällikkö Sinikka Virrankoski.

Sipauksen tehtävänä on sijaisten välittäminen sairaaloihin, vanhainkoteihin, terveysasemille, kotihoitoon, kotisairaanhoitoon ja palvelutaloihin. Toiminnan edellytyksenä on tietokoneella reaaliajassa olevan sijaisrekisteri, jota käytetään yhdessä sairaanhoitopiirin kanssa. Uusien työntekijöiden rekrytointi tapahtuu yhteistyössä oppilaitosten ja työvoimatoimiston kanssa.

Ylipäätään sijaisista on Virrankosken mukaan huutava pula, mutta toisaalta joissan paikoissa sijaisia voi olla myös työttömänä. Hankkeen on tarkoitus helpottaa sijaisten saatavuuden koordinointia.

Hankkeeseen ovat päättäneet lähteä mukaan kaikki seudun kunnat, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymä ja Lammi-Tuuloksen kansanterveystyön kuntayhtymä. (HäSa)

Menot