Uutiset

Sirkiälle SM-kultaa ennätystuloksella

Mervi Sirkiä paisutti vaikuttavaa palkintokaappiaan lauantaina raakapenkkipunnerruksen suomenmestaruudella. Team Nordic Thunderin voimanpesä voitti Pietarsaaressa naisten 52 kilon sarjan 75 kilon tuloksella. 75 kiloa on samalla myös uusi mastersien suomenennätys.

Kilpailu ei ollut Sirkiälle helppo. Hän sairasti viikolla flunssaa, joka keräsi kehoon nestettä. Perjantaina suomenmestari painoi vielä 54 kiloa ja joutui pudottamaan painoa saunassa kolme ja puoli tuntia.

– Yöllä oli tietysti jano ja join vettä. Aamulla painoa oli vielä liikaa, ja jouduin pudottamaan sitä lisää. Juuri ennen kilpailupaikalle lähtöä painoin vielä 50 grammaa liian paljon, mutta parin sadan metrin kävelymatkan jälkeen se putosi 100 grammaa alle vaaditun. En ole ikinä ennen joutunut vetämään tällaista läpi. Se oli semmoinen koulu, että huh huh. Sairaus vain aiheutti sen, että koko kroppa oli turvoksissa, Sirkiä huokaisi.

Hämeenlinnalainen aloitti kilpailun varman päälle ja nosti ensimmäisellään 62,5 kiloa. Toisella meni mestaruuteen riittänyt 70 kiloa.

– Toisen jälkeen mietin, että 75 kiloa on Suomen ennätys ja päätin, että nyt kokeillaan. Nosto oli sellainen, että tanko tuli vähän matkaa ylöspäin. Sen jälkeen jengi jo ajatteli, ettei paino nouse. Päätin kuitenkin, että nyt se muuten tulee. Nostin tangon ihan hitaasti sentti sentiltä loppuun asti. Nosto oli täydellinen, ja kaikkeni annoin. Jos se kuuluisa kärpänen olisi istunut tangon päälle, niin sinne olisi jäänyt, Sirkiä sanoi.

Sirkiä oli pisteissä koko kilpailun toinen 57-kiloisten sarjan tuloksella 82,5 kiloa voittaneen Marcela Sandvikin jälkeen.

TNT:n Elisa Heinonen saavutti Pietarsaaressa 17-vuotiaiden 52 kilon sarjan hopeaa. Hänen tuloksensa oli 60 kiloa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.5.2020