Uutiset

Sirkuskouluun pääsee jo puolivuotiaana

Ensi lukuvuodeksi kansalaisopistosta löytyy 1100 kurssia, joista oman suosikin voi valita.

Viime vuonna Vanajaveden Opisto keräsi noin 23 500 kurssilaista. Määrä on nousujohteinen, ja vähintäänkin samanlaisia lukemia odotetaan myös tälle vuodelle.

– Toimipisteitäkin on jo toista sataa, iloitsee opiston uusi rehtori Outi Itäluoma.

Iittala painopisteenä

Vanajaveden opiston tämän vuoden painopiste on Iittalan alueella.

– Iittalassa alkaa esimerkiksi aikuisten ja lasten kuvataidekoulu, jota siellä ei ole aiemmin järjestetty, kertoo toimistopäällikkö Marja Oksanen.

Opiston kurssitarjontaa kehitetään joka vuosi, joten palaute ja uudet ideat ovat tervetulleita. Esimerkiksi puheviestinnänkurssi palasi tarjontaan yleisön pyynnöstä.

Usein kurssien täyttymistä ohjaavat trendit.

Viime vuosina pilates, itämaiset liikuntalajit sekä vesijumpat ovat täyttyneet heti ilmoittautumisen alettua. Myös geokätköily ja käsityöbloggaus ovat löytäneet paikkansa kansanopistosta.

Kurssien lisäksi Vanajaveden Opistossa järjestetään syksyn aikana luentosarjoja Hämeenlinnan kulttuurista, sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksista.

Sirkuskoulu jatkaa Vanajantiellä

Aiemmin Kulttuuritukku ry:n vastuulla ollut Sirkuskoulu ARX siirtyy syyskuusta lähtien Vanajaveden Opiston alaisuuteen.

Hämeenlinnassa sirkuslaisten toiminta jatkuu tutuissa tiloissa Vanajantiellä, mutta jotain uutta on myös luvassa. Sirkuskoulun noin 200 harrastajaa saavat uuden opettajan, espoolaisen Nina Pulsin.

– Odotan innolla tulevaa, sillä pääopettajan rooli tuo paljon uusia haasteita, kertoo Puls. Tuleva opettaja on harrastanut sirkustaidetta 7-vuotiaasta ja valmistunut keväällä Koulutuskeskus Salpauksesta sirkusartistiksi.

Sirkustaitojaan Puls on saanut jo esitellä Suvelan ja Linnanmäen sirkuskouluissa, sekä Circus Helsigissä.

Hämeenlinnassa sirkusopetusta tarjotaan 4–17-vuotiaille lapsille ja nuorille, mutta myös aikuisille järjestetään yksi kurssi.

Sirkuskoulussa tutustutaan muun muassa ilma-akrobatiaan, jongleeraukseen ja tasapainoiluun.

Lähes täysien sirkusryhmien rinnalle on otettu myös uusi vauvasirkuskurssi.

– Vähän eri temppuja tehdään kuin isompien kanssa, mutta esimerkiksi akrobatiaa harrastetaan mitä muissakin ryhmissä on, kertoo Puls.

Vauvasirkukseen voivat ilmoittautua 6–12 kuukauden ikäiset vanhemman kanssa. (HäSa)

Päivän lehti

21.1.2020