fbpx
Uutiset

Sisäministeri Ohisalo keskustelee yhteistyöstä maahanmuuttoasioissa ja rikostorjunnassa Venäjän sisäministerin kanssa

Helsingissä perjantaina tapaavat sisäministerit keskustelevat myös lokakuun alussa käyttöön otetusta Venäjän sähköisestä viisumista ja sen kehityksestä.
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) tapaa Venäjän kollegan Vladimir Kolokoltsevin Helsingissä. Kuva: ENNA RAUTIAINEN
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) tapaa Venäjän kollegan Vladimir Kolokoltsevin Helsingissä. Kuva: ENNA RAUTIAINEN

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) tapaa Venäjän sisäministeri Vladimir Kolokoltsevin Helsingissä tänään perjantaina. Tarkoituksena on keskustella Suomen ja Venäjän yhteistyöstä maahanmuuttoasioissa ja rikostorjunnassa.

Ohisalon ja Kolokoltsevin tapaaminen on osa sisäministeriöiden vuonna 2018 käynnistämää yhteistyöohjelmaa. Ministerit tapaavat vuorovuosin Venäjällä tai Suomessa.

Maahanmuuttoasioissa sisäministerit tekevät tilannekatsauksen muuttoliikkeisiin ja laittoman maahantulon torjuntaan. Rikostorjuntaan liittyvissä keskusteluissa ministerit keskittyvät erityisesti huumausainerikollisuuden ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan.

Tapaamisessa luodaan myös katsaus ympäristörikoksiin ja lokakuun alussa käyttöön otettuun Venäjän e-viisumiin ja sen kehitykseen.

Yhteistyötä poliisi- ja maahanmuuttoasioissa on jäntevöitetty

Viime vuonna aloitetun yhteistyöohjelman tarkoituksena on ollut jäntevöittää kahdenvälistä yhteistyötä poliisi- ja maahanmuuttoasioissa.

Erilaisia tapaamisia ja tilannekuvan vaihtoa on pidetty hyödyllisinä. Suomen ja Venäjän välinen rikostorjunnan koordinaatioryhmä kokoontui toukokuussa Petroskoissa. Syyskuussa Petroskoissa pidettiin vastaava maahanmuuttokoordinaatioryhmän tapaaminen.

Menot